Miroslavu Horvatu Braciju “međimurski nautički Grand Slam”

U Međimurju djeluju tri nautička kluba: Nautički klub Labud iz Preloga, Moto nautički klub Vidovski zlatari iz Donjeg Vidovca te Nautički klub Fljojsar iz Donje Dubrave. Svi oni imaju jednom godišnje svoja natjecanja.

Preložani organiziraju “Lov na labuđe pero“, Donjovidovčani “Lov na zlatarski prsten“, a Donjodubravčani Ekipno natjecanje u veslanju dravskim čamcima. Pobjednik sva tri zadnja natjecanja bio je Miroslav Horvat Braco, član “Fljojsara”, koji je ako se izrazimo teniskim rječnikom, osvojio “međimurski nautički Grand Slam”.

Bracija pamtimo kao dugogodišnjeg igrača Košarkaškog kluba “Dubravčan”. Nakon prestanka aktivnog bavljenja sportom nije se umirovio. Redoviti je sudionik košarkaških natjecanja u haklu, aktivan je na terenima Teniskog kluba “Dubravčan”, a u posljednje vrijeme sve češće ga viđamo na Dravi s veslom u ruci.

– Na nautička natjecanja idem čisto iz zabave ne razmišljajući o rezultatu. Na posljednja tri natjecanja poklopile su se neke stravi i odnijeli smo 3 pobjede. Teniski “Grand Slam” su 4 najveća turnira osvojeni u jednoj godini, a ja i moji suveslači smo dobravsku Dravsku regatu osvojili prošle godine, rekao nam je Braco.

Tu “sitnicu” će vjerojatno riješiti već u nedjelju kada se održava 7. ekipno natjecanje u veslanju dravskim čamcima tj. Dravska regata. Otkrio nam je i tajnu. – Pola u šali pola u zbilji razgovaramo o nastupu na “Neretvanskom maratonu lađa“, no to će biti teško realizirati. Tamo je u čamcu 12 natjecatelja, a ni financijski troškovi odlaska Metković nisu mali, kaže.

U pravu je, to će biti teško realizirati, ali poznavajući Bracija nemojte se začuditi ako uskoro zavesla Neretvom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije