Karla Mesarek iz Novakovca na SP u ribolovu u Smederevu

Sa svjetskog natjecanja u lovu ribe udicom na plovak, održanom od 3. do 8. kolovoza. u Smederevu, naša 14-godišnja Međimurka Karla Mesarek iz Novakovca, vratila se zajedno sa svojom ekipom (Hrvatska, kategorija U-14) s osvojenim vrlo dobrim četvrtim mjestom. Iz Međimurja je s njom još u ekipi bio 13-godišnji Marko Horvat iz Kotoribe, član tamošnjeg SRD-a “Som”.

Karla je članica SRD “Ostriž” iz Novakovca te su tako, ovo dvoje međimurskih “tinejdžera” zajedno s natjecateljima iz ostalih hrvatskih ribolovnih društava, branili boje hrvatske zastave. Gotovo svakodnevni treninzi na obližnjem ribnjaku u Novakovcu moraju uroditi plodom pa je i prije ovog odlaska na Svjetsko prvenstvo, Karla bila u ekipi SRD-a “Ostriž” Novakovec koja je na državnom prvenstvu u kategoriji U-14,osvojila 1. mjesto.


– Bilo mi je lijepo, iako smo svaki dan imali naporne treninge. Ekipa je bila odlična i moram naglasiti da su domaćini bili vrlo srdačni, ističe Karla te dodaje uz osmijeh da je se dojmila ukusna hrana. A morate priznati, to je važno kada ste daleko od kuće – zaključuje Karla koja će ove jeseni u čakovečku Gimnaziju.

Prvi puta ribički štap Karla je, prisjeća se, bacila u novakovski ribnjak s 9 godina. Čini se, kako će njezinim stopama i 12-godišnja sestra Marta koja pak se ovim sportom počela baviti sa 7 godina. Na njihove su uspjehe ipak najviše ponosni roditelji Žaklina i Mladen.

Iz Međimurja je u hrvatskoj ekipi – kategoriji U-23, bio i Alan Perko, član preloške “Glavatice”, a osvojili su 6. mjesto. Na istom su natjecanju sudjelovali i hrvatski ribolovci iz kategorije U-18, osvojivši 13. mjesto, od 16 ekipa. Karla se zahvaljuje hrvatskim trenerima Željku Dukoviću i Ivici Vrabecu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije