Svečana sjednica i izložba povodom 50 godina NK Polet Sveti Martin na Muri

>> Svečana sjednica i izložba povodom 50 godina NK Polet Sveti Martin na Muri

Odličnom izvedbom Dominika Padarića iz Žabnika tradicionalne međimurske pjesme Međimurje, kak si lepo zeleno završila je svečana sjednica povodom 50 godina nogometnog kluba Polet. Sjednica se održala 9. kolovoza u kongresnoj dvorani hotela Golfer u sklopu LifeClass Terma Sveti Martin.



Pred oko 250 uzvanika voditeljica Aleksandra Ličanin riječ je prvo predala predsjedniku kluba Miroslavu Zadravcu. On se u svom govoru između ostalog zahvalio svim ljudima koji su pomogli u funkcioniranju kluba u svih 50 godina. Nakon predsjednika kluba riječ je predana načelniku Općine Sveti Martin na Muri Franju Makovcu. Načelnik Franjo Makovec, i sam predsjednik kluba četiri godine, posebno je istaknuo društvenu ulogu NK Poleta u cjelokupnoj zajednici te se prisjetio i osnivača kluba koji su u puno težim uvjetima nego danas ipak osnovali klub i postavili temelje našeg današnjeg kluba.



Mato Kljajić, predsjednik Međimurskog nogometnog saveza, pred okupljenim uzvanicima posebno je naglasio kako NK Polet kroz svih ovih godina može biti uzor u funkcioniranju kluba, a naglasak je svakako stavio i na vrlo dobar rad Škole nogometa s kojom se svi u Svetom Martinu na Muri jako ponose. Međimurski nogometni savez slavljeniku, NK Poletu za 50 rođendan poklonio je posebnu plaketu.



Za kraj ovog djela svečane sjednice riječ je predana izaslaniku predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera direktoru svih reprezentacija Hrvatskog nogometnog saveza Zorislavu Srebriću. Na početku svog obraćanja Zorislav Srebrić istaknuo je važnost nogometa u svijetu, Europi i Republici Hrvatskoj, a nakon toga i važnost i veličinu Hrvatskog nogometnog saveza. Nije zaboravio naglasiti i važnost amaterskog nogometa te važnost i predanost djelatnika u nogometu koji odvajaju svoje slobodno vrijeme za dobrobit nogometa. Kao i svi govornici i Zorislav Srebrić pohvalio je kvalitetan rad s mladima te Školi nogometa poklonio nekoliko lopti. Hrvatski nogometni savez je također poklonio i dvije knjige koje govore o povijesti nogometa u Hrvatskoj te jednu suvenir – loptu s potpisom svih hrvatskih reprezentativaca.



Nakon tradicionalne međimurske pjesme Vuprem oči u izvedbi Dominika Padarića slijedilo je dodjeljivanje priznanja najzaslužnijim pojedincima u prvih 50 godina našeg kluba. Četrdesetak dobitnika primilo je posebna priznanja, a Općina Sveti Martin na Muri i tvrtka Promming d.o.o. iz Čakoveca i posebne plakete NK Poleta.



Slijedio je i najočekivaniji trenutak svečane sjednice, premjera amaterskog dokumentarnog filma o povijesti kluba. Prije same premijere riječ je dana snimatelju i idejnom začetniku filma Stanku Perčiću. On je naglasio kako je ovaj dokumentarni film rađen iz ljubavi prema Poletu te je napravljen u potpunosti volonterski i u amaterskoj produkciji te ga tako i treba gledati. Također jedna od svrha filma je prikazati budućim naraštajima same začetke nogometa u Svetom Martinu na Muri. Trajanje amaterskog dokumentarnog filma o povijesti NK Poleta je 38 minuta i on se može kupiti na DVD-ju za samo 80 kuna kod članova uprave kluba ili u službenim prostorijama kluba tokom domaćih utakmica.


Na kraju filma okupljeni uzvanici bili su oduševljeni prikazanim. Nakon riječi zahvale na prisustvu ovoj svečanoj sjednici za sve uzvanike bio je priređen i mali domjenak. Povodom proslave NK Polet tiskana je i brošura o povijesti kluba u nakladi od 500 primjeraka.



Svečana sjednica i izložba povodom 50 godina kluba samo su dio obilježavanja ovog jubileja. Naime u subotu 8. kolovoza cijelo popodne na igralištu NK Polet odigravale su se utakmice u kojima su odmjeravali snage sve kategorije Škole nogometa, a posebno su bile atraktivne utakmice veterana, bivših proslavljenih generacija kluba.



Proslava prvih 50 godina NK Poleta nastavlja se u petak 14. kolovoza 2015. kada od 20:00 sati počinje tradicionalni plesnjak, a svira grupa Casino. U subotu 15. kolovoza od 15:00 sati na igralištu NK Polet održava se vrlo jaki kadetski turnir prvoligaša na kojima uz domaće kadete nastupaju još i kadeti HNK Rijeke (Rijeka), NK Lokomotive (Zagreb), NK Slaven Belupa (Koprivnica), NK Međimurja (Čakovec) te NK Zavrča (Zavrč) iz Slovenije.



Tradicionalno u nedjelju 16. kolovoza u 14:30 sati je povorka starih zanata, a nakon toga na igralištu NK Polet zabavni program i zabava sve do kasnih sati. Stoga vas pozivamo da dođete na cijeli niz manifestacija koje su vam priredili kako bi proslavili 50 godina od osnivanja našeg voljenog Poleta.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije