Pet naslova državne prvakinje Tajane Turk

Tajana Turk je ovogodišnja državna prvakinja do 19. godina. To je postigla nedavno u Krapinskim toplicama na Juniorskom državnom prvenstvu, održavajući kontinuitet uspjeha već deset godina. Svoje nastupe je započela 2005. godine i otada ima pet naslova državne prvakinje, četiri naslova viceprvakinje i jedan brončani nacionalni pehar.

Šest puta je predstavljala našu zemlju na svjetskim i europskim natjecanjima, od kojih je najznačajniji bio uspjeh u Grčkoj 2010. kada je podijelila 7. mjesto u svijetu do 14 godina. Sljedeće godine Tajanu čeka nastup u Indiji u Arrusi, na svjetskom juniorskom prvenstvu.

Tajana je bila najbolja u Krapinskim tolicama


Prvo mjesto znači puno, donosi benefit nastupa na Zatvorenom prvenstvu za žene gdje će se Tajana boriti s našim najboljim seniorkama. Sretna je što sa zlatom napušta juniorska natjecanja i svrstava se među naše najbolje seniorke.

Odmah nakon Juniorskog prvenstva nastupila je na Festivalu u Topuskom, od 1. do 8. kolovoza, gdje je osvojila 5 bodova iz 9, te osvojila drugu žensku nagradu. Slijede pripreme za 1. žensku ligu u Bolu na Braču u listopadu te kontinuirani rad za predstojeće nastupe.

Pred Tajanom je SP u Indiji


Upisavši ove godine Menadžment turizma i sporta, trudit će se uskladiti i studentske i sportske obaveze. Ostaje ponos što je Tajana uz minimalne uvjete, bez sportske stipendije svih ovih godina, uspjela ostati u državnom vrhu i napraviti iskorak dalje.

Sada se nada i takvoj potpori, kao jedina međimurska igračica koja je osvojila nekoliko državnih prvenstava.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije