Dean Panić: “Prvoligaški klubovi otimaju se za naše najkvalitetnije igrače”

Nogometni klub Archea Čakovec neće ni ove godine sudjelovati u natjecanju nakon što su prošle godine odustali od natjecanja. Kako se dio rada kluba veže uz rad Nogometne škole Međimurje Čakovec pitali smo predsjednika škole Deana Panića za komentar ove situacije:

“Moram reći da smo na žalost iz novina saznali da seniorska momčad NK Čakovec ni ove sezone neće igrati u nekom od službenih rangova natjecanja. Nakon njihovog istupanja iz MŽNL bilo nam je rečeno da se radi o odluci privremenog karaktera, ali očito se stvari drugačije razvijaju.

Sve to ni na koji način neće utjecati na naš rad koji će se nakon uobičajene jednomjesečne ljetne pauze normalno nastaviti 3. kolovoza. Uostalom, on se i proteklih godina redovito odvijajo ponajviše zahvaljujući trenerima, roditeljima i vodstvu škole, kao i ogromnom razumijevanju za sport maldih koje su od preuzimanja mandata pokazali međimurski župan Matija Posavec i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač kao i županijska i gradska zajednica sportova.

Kvaliteta tog rada, koliko god to paradoksalno zvučalo, donijela nam je i dosta problema budući da se prvoligaški klubovi jednostavno otimaju za naše najkvalitetnije igrače. Zbog toga će nam u narednom razdoblju prioritet biti iznalaženje mogućnosti zaštite interesa škole u tim situacijama.

Što se tiče daljnje suradnje s NK Čakovcem smatramo da je ovakva situacija dugoročno neizdrživa. Budući da nam predstoji izborna godišnja skupština očekujemo da nas njihovi čelnici upoznaju s realnim planovima za budućnost kako bismo mogli donijeti kvalitetnu odluku o modelu daljnjeg djelovanja škole.”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije