Aleksandar Kovačić novi trener odbojkaša Centrometala

Odbojkaši Centrometala još uvijek se nalaze na ljetnoj stanci. Pripreme za novu sezonu počinju sredinom kolovoza. No dok su igrači na odmoru, uprava polako slaže momčad koji će krenuti u 14. klupsku prvoligašku sezonu za redom.

Od tajnika kluba i dosadašnjeg trenera seniora Jadranka Kirića dobili smo informacije što se sprema za novu sezonu.

Lani je momčad osvojila 5. mjesto u ligi, kako je to ocijenjeno?
Taj rezultat u ligi je drugi najbolji u klupskoj povijesti, plus toga igrali smo u polufinalu Kupa Hrvatske. Dakle klub je zadržao pozicije u vrhu hrvatske odbojke. No ne mogu reći da smo time bili previše zadovoljni. Stoga ćemo u novoj sezoni pokušat biti još uspješniji.

Što je po vama potrebno da se to dogodi?
Zaključili smo da moramo imati širi igrački kadar onih igrača koji konkuriraju za početnu postavu. Lani smo u više utakmica imali problem pomanjkanja adekvatnih zamjena kad određeni igrači ili nisu imali svoj dan ili su bili ozlijeđeni i bolesni. Plus toga kanimo povećati broj treninga, povećati rad, da i tu budemo ravnopravni konkurentima iz samog vrha.

Tko od dosadašnjih igrača ostaje u novoj sezoni?
Pa ostaju svi koji su i završili sezonu. Dakle na vanjskim pozicijama Posavec, Kurteš i Demirović, srednjaci Čičković i Palinkaš, tehničar Gotal, libero Vuk. Na žalost zbog problema s leđima više ne možemo računati na Petrana koji je godinama bio bitan igrač naše momčadi. Tu su i mladi igrači od kojih očekujemo još veći napredak u novoj sezoni. Naročito od Stankovića i Jurasa.

Kakva je situacija sa pojačanjima, dolazi li netko novi?
Kanimo dovesti u klub nova tri igrača koji bi trebali biti značajna pojačanja. Radi se o tehničaru, korektoru i srednjaku. Vjerujem da ćemo to ubrzo moći objaviti javnosti. Pojačanje dolazi i na mjestu trenera.


Aleksandar Kovačić


Vi više nećete voditi momčad ?
Ne. Ekipu će voditi Aleksandar Kovačić. Radi se o domaćem dečku iz Totovca. Aleksandar je mladi stručnjak, ima trideset godina, bio je prvoligaški igrač Čakovca u vrijeme kad je taj klub igrao u prvoj ligi, kasnije je nastupao za Totovec u njihovim najboljim sezonama. Završio je Kineziološki fakultet i na njega računamo dugoročno. U našem klubu je već dvije godine. Do sada je trenirao podmladak našeg kluba i bio pomoćni trener seniorske momčadi. U njega uprava ima puno povjerenje.

Kada počinju pripreme i gdje će se one provesti?
S pripremama započinjemo 17. kolovoza. Njih ćemo u potpunosti provesti u Međimurju. Na vanjskim terenima u Macincu i u dvorani i teretani Aton u Nedelišću imamo sve što nam treba. Nastupit ćemo na više turnira i odigrati dovoljno pripremnih utakmica da spremno dočekamo sezonu koja počinje početkom listopada.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije