Usvojeni sastavi u županijskim nogometnim ligama 2015./2016.

Izvršni odbor Međimurskog nogometnog saveza održao je sastanak na Gradskim bazenima Marija Ružić u Čakovcu na kojima je uz ostala pitanja prihvaćen sustav natjecanja u sezoni 2015./2016. Nakon što je Sloga Čakovec ispala iz Međužupanijske nogometne lige, o čemu smo već pisali, iz 1. ŽNL ispao je Sokol Vratišinec, a iz 2. ŽNL Zebanec.



Sastav seniorskih liga 2015./2016.

U nastavku donosimo sastav seniorskih liga po stupnjevima natjecanja:

3. HNL istok: Međimurje

MŽNL Čk – Vž: Polet (SMnM), Rudar, Mladost Komet, Graničar (K), Međimurec, Sloboda (S), Centrometal, Naprijed, Nedelišće, Pušćine

1. međimurska liga: Mladost (P), Spartak, Polet (P), Trnava, Dinamo (P), Mladost (SM), Dinamo (D), Mladost (I), Omladinac (NSR), BSK, Kraljevčan 38, Sloboda (M), Sloga (Čk), Čukovec 77, Jedinstvo (GM), Galeb.

2. međimurska liga A: Borac (T), Vidovčan, Omladinac (DS), Strahoninec, Dubravčan, Croatia, Graničar (N), Hodošan, ČSK, Budućnost (M), Draškovec, Dubrava, Drava (DM), Otok, Jedinstvo (NSnD), Bratstvo (SV)

2. međimurska liga B: Zasadbreg, Trnovec, Venera, Pobjeda, Donji Koncovčak, Hajduk (Š), Sloga (Š), Bratstvo (J), Mura, Napredak, Mali Mihaljevec, Plavi, Šenkovec, Hajduk (B), Vučetinec, Sokol.

3. međimurska liga: Omladinac (M), Mladost (D), Jadran, Torpedo, Dinamo (Ž), Mladost (S), Bratstvo (P), Borac, Radnički, Parag, Budućnost (P), Drava (K), Podturen, Zebanec, Eko.



Umjesto istoka i zapada sada su A i B

Kod prihvaćanja sustava liga najveći problem je kao i proteklih godina kod drugih liga. Klubove, njih 32, treba smjestiti u dvije lige, a da većina bude zadovoljna. Predsjednik Mato Kljajić je svjestan da će biti nezadovoljstva podjelom, ali treba donijeti odluku koja će imati najmanje nezadovoljnika.

U skupini B su svi klubovi blizu i manje je putovanja, a u skupini A sela i klubovi su raštrkaniji s više putovanja. Tu se sigurno najnezadovoljniji u Strahonicnu i Bratstvu iz Savkse Vesi koji su prošle godine bili na zapadu, a sada su se opet našli na istoku. Kako je naglašeno sustav koji je jednoglasno prihvaćen nije najsretnija varijanta, ali je trenutno najbezbolnija.



Iduće godine novi sustav?

Klubovi uskoro, već idući tjedan, mogu očekivati plenume na kojima će imati mogućnost sami iznijeti prijedlog sustava ili odabrati neki od ponuđenih koji su navedeni na kraju ovog teksta. Iz saveza će predložiti postojeći i nekoliko novih varijanti, a klubovi će sami moći odabrati njima najbolji.

Tu je odličan potez saveza da klubovi mogu sami odabrati sustav igranja na demokratski način izborom, no treba biti svjestan da će opet biti nezadovoljnih i da će se priča nastaviti vrtjeti u krug, samo je pitanje tko će tada biti manje ili više “sretan”. Istaknuto je da se nogomet igra radi klubova i da Izvršni odbor ne želi nametati svoj prijedlog.



Prijedlozi sustava natjecanja 2016./2017.

Komisija za natjecanje na čelu s predsjednikom Damirom Dominićem iznijela je nekoliko varijanti za sezonu 2016./2017.:

A varijanta
1. MNL 16 klubova
2. MNL 16 klubova
3. MNL dvije lige po 10 klubova i jedna 11 klubova, igraju dvokružno ili trokružno

B varijanta
1. MNL 16 klubova
2. MNL 14 klubova
3. MNL ukupno 33 kluba

C varijanta
1. MNL 14 klubova
2. MNL 14 klubova
3. MNL 14 klubova
4. MNL 12 klubova
5. MNL 10 klubova

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije