Sjajna Lucija Lesjak srebrna na Svjetskom kupu u Umagu

U Umagu se protekli vikend održao Svjetski kup za kadete, juniore i mlađe seniore u borbama i katama, a pod pokroviteljstvom Svjetske karate federacije. Nastupilo je 36 zemalja, a neke od njih su Južnoafrička Republika , Australija, Novi Zeland, Argentina, Kuwait, Turska, Austrija, Njemačka, Norveška, Hong Kong, Švedska, Nizozemska, Španjolska…

Međimurci su nastupili s tri natjecatelja: Luna Hamer, Leon Marciš i Lucija Lesjak. Natjecatelje je na natjecanju vodio trener Kristijan Lesjak.

Prošlogodišnja braniteljica naslova Luna Hamer u uzrastu kadetkinja borbe do 47kg. Luna je nakon dvije pobjede i jednog poraza dobila priliku da se bori za broncu. Na žalost danak neiskustvu ju je spriječio da tu broncu i uzme i tako je na kraju završila na odličnom petom mjestu.

Leon Marciuš, brončani iz 2014 godine, ovaj puta je bio u istoj situaciji, pobijedivši predstavnika Španjolske i Bosne i Hercegovine, a izgubivši od predstavnika Argentine nije uspio ovaj puta doći do medalje i završio je na kraju na petom mjestu.



Lucija Lesjak, aktualna nositeljica brončane medalje s prvenstva Europe u Švicarskoj, ove godine je briljirala i zasluženo došla do srebra pobijedivši do finala četiri protivnice i dokazala da bronca iz Züricha nije došla slučajno. U finalu je izgubila od predstavnice Austrije. Možda je i mogla do zlata, ali s obzirom da su makro ciklus planirali za prvenstvo Europe, a Umag je došao kao završnica ni ovaj rezultat naravno nije za podcjenivanje jer su na istom nastupili najbolji karatistice i karatisti svijeta.

Zahvaljuju se općini Nedelišće na nesebičnoj pomoći, što je prepoznala karate sport kao jedan od rastućih sportova kao i za promidžbu našeg Međimurja, a posebno što je podržala mlade sportaše i njihove napore za što boljim rezultatima jer vjerojatno malo njih zna da sportaši provode svaki dan u dvoranama pripremavši se za ovako velike manifestacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije