Mišel Ganzer: “Međimurec želi igrati ozbiljnu ulogu u MŽNL”

Nogometni klub Međimurec iz Dunjkovca – Pretetinca novi je član Međužupanijske nogomete lige Čakovec – Varaždin. Kako klub djeluje i kakvi su planovi za nadolazeću sezonu pitali smo predsjednika Mišela Ganzera:

“U današnje vrijeme dok se mnogi sportski klubovi bore s brojnim problemima, posebice financijskim, koji mnogima ugrožavaju golu egzistenciju, nogometni klub Međimurec iz Dunjkovca – Pretetinca gotovo je ogledni primjer kako se upornim, predanim radom, unatoč spomenutim problemima koji nisu zaobišli ni taj klub, može postići hvale vrijedan i respektabilan rezultat. Ovaj klub uspjeh ostvaruje na oba “fronta” po kojima možemo smatrati jedan amaterski sportski klub uspješnim; kontinuirani uspjesi seniorske ekipe te uspješan rad škole nogometa s mladim dobnim kategorijama.



Seniorska ekipa drugu godinu za redom ostvarila je plasman u višu ligu i sljedeće sezone natjecat će se u Međužupanijskoj ligi Čakovec – Varaždin. Već po završetku prošle godine NK Međimurec, osvojivši superiorno prvo mjesto na prvenstvenoj tablici, ostvario je pravo za plasman u viši rang natjecanja i to u 1. MNL. Odličnim partijama u 1. MNL seniorska ekipa od samog početka ulazi u borbu za sam vrh lige. Na kraju sezone Međimurec osvaja drugo mjesto, no samo u formalnom smislu. U sportskom smislu u Dunjkovcu i Pretetincu drugu godinu za redom slavljen je naslov prvaka.

Razlog slavlja je što mu je naslov oduzet za “zelenim stolom”. Pogreška Varaždinskog nogometnog saveza kod registracije igrača pripisana je NK Međimurcu. Uprava kluba ponovo je prisiljena svoju energiju ulagati u pravne bitke te angažiranje odvjetnika. U procesu u kojem je suprotstavljena strana ujedno i sudac, ishod se mogao pretpostaviti te mu je žalba odbijena bez i jednog objašnjenja.

Unatoč tome, kao ovogodišnji doprvak, Međimurec se plasirao u Međužupanijsku ligu Čakovec – Varaždin gdje također ne misle biti prolaznici, već ravnopravni protivnici najboljima. Važno je naglasiti da je momčad Međimurca odlično gurala i u međimurskom kupu, gdje je ove sezone došla do polufinala i u dvije utakmice na kraju izgubila u velikim okršajima sa susjedima NK Nedelišćem pred rekordnim brojem gledatelja.

Za sljedeću sezonu uprava kluba na čelu sa mnom kao predsjednikom zadržala je kompletni igrački kadar te planira još nekoliko pojačanja. Također pod vodstvom trenera Antuna Jukića igrači uskoro kreću u pripreme za sljedeću sezonu u kojoj NK Međimurec želi igrati ozbiljnu ulogu i boriti se za gornji dio tablice. Stoga je već dogovorio šest pripremnih utakmica te “generalku” pred početak prvenstva, 18. kolovoza s NK Međimurjem Čakovec.



Drugi dio uspješne nogometne priče u Dunjkovcu i Pretetincu jest rad s mladim uzrastima. Škola nogometa na čelu s Nikolom Šegovićem i Nikolom Dobšom uz nezaobilazne roditelje , djeluje u tri dobne kategorije, od kojih su najuspješniji mlađi pioniri koji su osvojili naslov prvaka u svojoj grupi. Također radi se i na pripremi najboljih mladih igrača koji će nastupiti na međunarodnom U-12 turniru “Međimurec 2015”.

Najveći projekt NK Međimurca jest upravo međunarodni nogometni turnir pionira U-12 “Međimurec 2015”. Ove godine turnir će se održati 22. i 23. kolovoza, a na turniru će sudjelovati: NK Dinamo Zagreb, NK Hajduk Split, NK Rijeka, FK Crvena Zvezda Beograd, FK Vojvodina Novi Sad, FC Sturm Graz, NK Maribor, HŠK Zrinjski Mostar, NK Varaždin, NK Međimurje i naravno domaćin turnira.

Gledajući samo imena sudionika, moramo konstatirati da je ovo do sad najkvalitetniji turnir svih 17 godina. Tjedan dana ranije 15. i 16. kolovoza održat će se kvalifikacijski turnir za škole nogometa međimurskih klubova, gdje će pobjednik turnira imati čast nastupiti na glavnom turniru i odigrati nekoliko utakmica s vrhunskim nogometnim klubovima. Ovaj ogromni projekt, na čelu čijeg organizacijskog odbora je Ivan Ganzer, sa svojom ekipom iz organizacijskog odbora, realizirat će se volonterskim angažmanom članova uprave, navijača i simpatizera Međimurca te zahvaljujući sponzorima i pokroviteljima turnira bez kojih ta lijepa priča ne bi opstala.”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije