Smiljan Liklin: “Odustali smo od 3. HNL, krećemo u izgradnju stadiona”

Nogometna lopta momentalno miruje na zelenim površinama međimurskih ligaša. Tako je i u Rudaru pa smo iskoristili ovu pauzu da sa sportskim direktorom i tajnikom kluba Smiljanom Liklinom porazgovaramo malo o svemu. O prošloj sezoni, nadolazećoj, prijelaznom roku, očekivanjima u nadolazećoj sezoni, ukratko o svemu pomalo, donosi muralist.hr.

“U prošloj sezoni u MŽNL ČK-VŽ Rudar je osvojio odlično drugo mjesto odigravši 32 utakmice s 20 pobjeda, 4 neriješena rezultata i 8 poraza. Osvojili smo 64 boda s gol – razlikom 75:34 te s najmanje primljenih golova tijekom prvenstva što i sami po sebi govori o odličnom radu dosadašnjeg trenera Gorana Vincetića kojemu se u ime kluba i osobno ime najljepše zahvaljujem Moram istaknuti odličan i super korektan odnos s njime.

Ono po čemu će ova ekipa osim rezultata ostati u sjećanju je svakako fair – play jer tijekom cijelog prvenstva klub je samo u jednom slučaju kažnjen zbog kartona”, istaknuo je na početku našeg razgovora sportski direktor. “Prvenstvo smo odigrali s 23 igrača s tim da nas je napustio Igor Mihalic, a na proljeće došao Aleksandar Novak. Najbolji strijelci kluba su bili Dario Šoltić s 21 pogotkom, Boris Vurušić 18 i Marko Šoltić 13.”


Nekoliko riječi o novom treneru Vladimiru Pavlekoviću…
“Vladimir Pavleković nekadašnji je moj suigrač u Rudaru, danas se posvetio trenerskom poslu, trener s nacionalnom “A” licencom i bio je već trener nekoliko međimurskih klubova BSK, Strahoninec i dr. Mislim da smo s njim dobili kvalitetnog stručnjaka koji će lako naći zajednički jezik s našim igračima.”

Nešto o pripremama i prijelaznom roku.
“Pripreme počinju 17. srpnja kada će biti i upoznavanje trenera s igračima da bi već idući dan u subotu 18. i nedjelju 19. srpnja igrali na tradicionalnom turniru četvorke koji se ove godine održava u Vratišincu.

Što se prijelaznog roka tiče klub je za sada nažalost napustio jedan od naših najstandardnijih i najkvalitetnijih igrača Nino Šprajc zbog odlaska u inozemstvo i tamo mu želimo puno uspjeha. Postoji još mogućnost odlaska 1-2 igrača, ali to još uvijek nije do kraja definirano.

U klub se nakon kraćeg izbivanja i igranju u slovenskom trećeligašu Nafti iz Lendave vraća Robert Jezernik, Vedran Knežević koji s nama već trenira cijelu godinu konačno će dobiti papire i biti registriran, dok nam je iz susjednog Sokola pristupio Vedran Horvat. Još uvijek smo u pregovorima s nekim igračima jer moramo pokriti neka mjesta u ekipi, npr. mjesto stopera jer za sada na toj poziciji imamo premalo igrača.


Uz navedeni turnir u Vratišincu 25. i 26. srpnja odlazimo na turnir u Peklenicu, dok nam 1. kolovoza u goste dolazi ekipa Dinama iz Zagreba. Zatim 5. kolovoza igramo u Žiškovcu 1. kolo kupa da bi 9. kolovoza u slučaju prolaza, što ne bi trebalo biti upitno, igrali 2. kolo. Još uvijek smo u dogovorima s nekim od kvalitetnijih i atraktivnih klubova za Veliku Gospu 15. kolovoza na igralištu u Šuderki, da bi već 22/23. kolovoza započelo novo prvenstvo. Još samo da obavijestim naše vjerne navijače da smo imali prilike ući u natjecanje u 3.HNL, ali smo odustali jer bi to u ovom trenutku bio preskup projekt za naš klub, ako znamo da se uskoro polako kreće i u izgradnju stadiona.

Na kraju najljepše bih pozdravio sve naše vjerne navijače kao i sve simpatizere kluba sa željom da se i u novoj sezoni vidimo u tako lijepom, a i u većem broju na našim utakmicama. Igrači kao i svi oni koji rade u klubu i oko kluba sigurno će se odužiti na najbolji mogući način koji znaju.”

I za kraj o ambicijama u ovoj sezoni.
“Kao i prošle sezone tako i ove cilj nam je biti u samom vrhu što objektivno po svim parametrima i zaslužujemo.”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije