Kristijan Antolović: “Plasman u 1. HNL središte veliki je uspjeh ŠN Rudar”

Škola nogometa Rudar Mursko Središće plasmanom u 1. HNL ligu Središte ostvarila je najveći uspjeh u povijesti Rudara. Povodom takvog uspjeha za razgovor smo zamolili voditelja Škole nogometa Kristijana Antolovića.


Kako ste zadovoljni radom i rezultatima u prošloj sezoni 2014/15?
U globalu sam vrlo zadovoljan rezultatima ekipa ŠN u prošloj sezoni, no kao i svugdje tako i kod nas još uvijek imamo dosta mjesta za napredak i to moramo napraviti nadolazećoj sezoni. Cijelu sezonu se radilo vrlo ozbiljno i kvalitetno što moramo zahvaliti našim trenerima ŠN Daliboru Liklinu, Leu Sanjkoviću, Luki Rihtarcu i Stanislavu Totu.

Naime, ekipe su se nalazile na samom vrhu ili na drugom mjestu što govori o samom radu i ozbiljnosti kojom smo pristupili ovom natjecanju. Jedino smo nešto slabiji rezultat imali kod juniora i tu moram naglasiti da je razlog i moja pogreška kod procjene prijavljivanja ekipa. Naime, osim juniora kod kojih baš i nije bilo previše igrača prijavili smo i ekipu starijih pionira u Međimursku ligu, a kako tu nemamo izlazno godište događalo nam se da ekipe igraju u isto vrijeme pa nismo imali dovoljan broj igrača.


No usprkos svemu tome uspjeli smo ostvariti veoma lijep uspjeh te su se ekipe U-10, U-12, U-14 plasirale u najviši rang natjecanja u Hrvatskoj, višeg nema od 1. HNL Središte Sjever. Zbrojem bodova svih ekipa uvjerljivo smo dobili priliku za ulazak u viši rang u kojem se uz nas natječu još iz Međimurja ekipe Međimurja i Poleta iz Svetog Martina na Muri.

Istaknimo još odličan rezultat ekipe U-8 koja je prvak svoje skupine Zapad te viceprvak Međimurja. Kategorija U-8 je je kod nas temelj sustava i od nje sve počinje, iako od ove godine uvodimo i rad s onim najmlađima od 6 godina pa nadalje. Sve su to ogromni rezultati, ako znamo da smo pred par godina kuburili s djecom i tu počinje nihovo nogometno školovanje.


Kako ste uspjeli u relativno kratkom roku doći do tih rezultata?
Prije svega moram istaknuti kako se isplatila naša inicijativa da u rad sa djecom budu uključeni mladi treneri željni rada. Naime, mi smo amateri i naši treneri rade odličan posao bez obzira što im nismo u mogućnosti pružiti ne znam kakve financijske mogućnosti. No njih to ne smeta i drago mi je da je kod svih u klubu naglašen taj entuzijazam.

Drago mi je da smo dokazali svim “nevjernim Tomama”, a budite uvjereni da ih u Središću ima kako je naš put u stvaranju igrača ispravan. Cilj nam je stvaranje igrača ne samo za Rudar već i za sve klubove iz Grada. NŠ mora biti ta koja će to mogućiti, a ne da nam se dešava da nam pojedini klubovi imaju manjak igrača. Bez ozbiljnosti nema ništa, bez rada nema napretka. Lijepo ti je kad vidiš dijete da kod dolaska u klub ima malo nogometnog znanja, a već za nekoliko mjeseci to se sasvim izmjeni.

Cijeli intervju pogledajte na portalu muralist.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije