Nogometni klub Pušćine obilježio pet desetljeća djelovanja

Nogometni klub Pušćine obilježio je vrijedan jubilej proslavivši 50 godina djelovanja. Nakon jutarnje mise i svečane sjednice s prigodnim programom u sportskom dijelu proslave snage su odmjerili igrači Pušćina i selekcija općine Nedelišće.



Pušćine je član Međužupanijske nogometne lige Čakovec – Varaždin i iako su se dosta iznenadno našli u tom rangu pokazali su se kao ugodno iznenađenje. Pušćine je proljetni dio sezone 2013./2014. Prve županijske nogometne lige započelo na posljednjem mjestu sa svega 8 osvojenih bodova u jesenskih 15 utakmica. Odličnim nizom od šest uzastopnih pobjeda došli su na 26 bodova. Završili su na 13. mjestu od 16 klubova.



Početkom srpnja prošle godine odlučeno je da će se Pušćine natjecati u novoformiranoj Međužupanijskoj nogometnoj ligi Čakovec – Varaždin. S ciljem da se Pušćine plasira što više u rangu više, dovedeno je i nekoliko pojačanja. Dejan i Nikola Špicer te Nikola Katalenić došli su iz NK Dubravke Turčin, Dario Horvat iz NK Varteks Varaždin, Tomislav Florijanić iz NK Pobjeda Gornji Hrašćan, Siniša Dovečer iz NK Venera PMP Sveti Juraj na Bregu i Nikola Šivak iz SV Markt Sankt Martin Burgenlandischer FV iz Austrije.



Na kraju su seniori Pušćina zauzeli odlično 7. mjesto u konkuranciji 17 klubova s 50 bodova. U klubu su i tri mlađe dobne kategorije koje garantiraju prosperitet nogometa u ovom mjestu. Mlađi pioniri su u skupini B sezonu završili kao 6. s 13 bodova, pioniri su također 6. s 20 bodova u skupini B, dok su juniori također 6. sa 17 bodova u skupini B.



Na adresu NK Pušćine došao je tijekom prošle godine i velikodušan poklon od Hrvatskog nogometnog saveza. HNS je obećao pomoć nakon poplave koja je poplavila kompletno igralište i prostorije NK Pušćine te je ispunio obećanje. Poklonjena je perilica za rublje, 10 lopti za mlađe kategorije i komplet originalnih dresova hrvatske nogometne reprezentacije.



Od proljeća ove godine su, zahvaljujući tvrtkama Vektra i GEO 3D iz Varaždina, seniori Pušćina igrali u novim dresovima koje je dizajnirao Fotex i koji su tiskani digitalnim tiskom, povodom 50. godišnjice kluba koji je osnovan 1965. godine.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije