Petak i Stanković treće na Kupu grada Čakovca

Završen je prvi turnir pojedinačnog prvenstva Hrvatske za žene u odbojci na pijesku, koji je održan ove subote na terenu KOP-a Čakovec kod Ekonomske i trgovačke škole, a u organizaciji KOP-a Čakovec. Nastupilo je osam parova, odigrano 14 utakmica da bi sustavom dvostruke eliminacije dobili najbolji par.



Glavni pokrovitelj ovog natjecanja je Grad Čakovec pa tako samo natjecanje ima naziv Kup grada Čakovca. Samo natjecanje je prošlo u najboljem mogućem redu u vrlo korektnoj i fer igri s velikom požrtvovnošću igračica, s puno lijepih poteza. Samo je kiša pokvarila ukupan dojam koja je počela nemilosrdno padati pred sam kraj natjecanja, ali su to cure to stoički podnijele, da bi se završne borbe ipak odigrale bez kiše, čestitke djevojkama i na tome.



Cijeli turnir obilježio je niz neizvjesnih susreta, čak četiri susreta je završilo rezultatom 2:1, ugodno su iznenadile najmlađe Čakovčanke Bulović i Leskovar koje su u prvom susretu turnira sakupile dosta poena protiv kasnijih pobjednica turnira, a u svojem drugom nastupu umalo iznenadile zagrebački par Kezerić/Samarđić, drugi set su izgubile s 20:22.



Na neki način je i drugi čakovečki par, ali ovaj put se radi o najiskusnijem paru Zorc / Žigo Štefulj iznenadio dobrom igrom te svim svojim protivnicama zadao velike muke da osvoje susret. Treće mjesto osvojile su domaće Petak/Stanković dobro su igrale, mogu žaliti za propuštenim prilikom da zaigraju u finalu, jer su u polufinalu protiv Kalinić/Banić lako dobile prvi set imale inicijativu u drugom da bi pred kraj seta nestalo koncetracije, a onda je i odlučujući treći set otišao na stranu protivnica, no ipak su našle još dovoljno snage i koncentracije da osvoje treće mjesto pobijedivši Krivić/Banić 2:0, ponovivši uspjeh od prošle godine pa na kraju mogu ipak biti zadovoljne.



Drugo mjesto osvojile su Kalinić/Banić koje su sigurno igrale do pulufinala, da bi se provukle u polufinalu u već spomenutoj utakmici, a u finalu su odigrale ispod svojih mogućnosti tako da je finalni susret protekao u potpunoj dominaciji para Roško/Premc. Pobjednički par potpuno je zasluženo osvojio prvo mjesto suvereno je vladao turnirom, najneizvjesnija utakmica im je bila protiv našeg para Petak/Stanković, no i taj susret su sigurno dobile, bile su najbolje u svim elementima igre tako da su titulu najboljih potpuno zasluženo ponijele u Zagreb, ne izgubivši niti set.



Pobjednički pehar te novčane nagrade i medalje za prva tri mjesta uručio je predstavnik gradonačelnika Stjepana Kovača Slobodan Veinović. Organizatori su i ovaj put odradili svoj posao na visokom nivou, dobivši pohvale od svih sudionika turnira, domaći suci Prprović i Vabec nisu imali težak posao, a posao za zapisničkim stolom dobro su odradile mlade kopovke Laura, Hana i Emina uz mentora Denisa koji je cijeli tehnički dio turnira rutinski odradio, a njihov trud se isplatio jer se i ovaj put pokazalo da se u klubu dobro radi, stasaju nove generacije mladih odbojkašica, a vrijeme će pokazati koliko će još napredovati, uvjete za igranje i treniranje imaju, barem za sada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije