Vilim i Fabijan Muršić srebrni u Rijeci

U Rijeci održan tradicionalni međunarodni karate turnir na kojem je nastupilo 300 natjecatelja. Na turniru su sudjelovali i članovi Karate kluba “DO” Nedelišće braća Vilim i Fabijan Muršić.

Fabijan je nastupio u uzrastu kadeta u srednjoj kategoriji (-63kg) i osvojio srebrnu medalju. U prvom kolu pobijedio je predstavnika KK Rijeka rezultatom 6:0. U polufinalu, u vrlo neizvjesnoj borbi, pobijedio je predstavnika Karate kluba Viktorija iz Rijeke rezultatom 4:2. Do pred sami kraj borbe gubio je rezultatom 2:1 i tri sekunde prije kraja je majstorskom tehnikom nogom, ura mawashi, pogodio protivnika u glavu i preokrenuo rezultat na 4:2. Tehnika ura mawashi donosi 3 boda. U finalu je poražen od predstavnika Samobora rezultatom 3:6.

Vilim je nastupio u lakoj (-57kg) kategoriji kadeta i osvojio srebro nakon što je u pobijedio predstavnika Rijeke rezultatom 8:0. U finalu je izgubio od predstavnika Samobora rezultatom 0:1, iako je bio bolji i atraktivniji. Dva puta je pogodio protivnika nožnom tehnikom u glavu, mawashi geri, ali je svaki put samo po jedan pomoćni sudac dignuo zastavicu za tri boda, a da bi se bilo koja tehnika dosudila moraju u isto vrijeme dva pomoćna suca dignuti zastavicu. Isto tako je protivnik imao kaznu stupanj do isključenja zbog pasivnosti, no jednostavno je nedostajalo malo sreće.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije