Rukometaši Preloga izgubili utakmicu i prvoligaški status

U posljednjem kolu Prve hrvatske rukometne lige direktan dvoboj za ostanak u ovom rangu natjecanja odigrali su Kozala i Prelog. Na žalost naših rukometaša domaćin je bio bolji 30:27.

Županja je kod kuće s Dugim Selom odigrala 32:32 pa prvoligaško začelje tablice nakon posljednjeg kola izgleda ovako: Kozala 21, Županja 18, Prelog 17 i Ivančica 2.

Prema ovom poretku Prelogu je za ostanak u ligi trebala još “samo” jedna pobjeda, a jednostavno “bodu” u oči 2 boda posljednje Ivančice. Oni su u 24 susreta čak 23 puta poraženi i samo jedanput su pobijedili. I to baš Prelog u 20. kolu 25:24. A sada Prelogu nedostaju upravo ta dva boda…

Ne bude li kakvih promjena naš klub na žalost seli iz Prve hrvatske rukometne lige u Drugu hrvatsku rukometnu ligu sjever gdje su u ovoj sezoni igrali Nova Gradiška, Vidovec, Virovitica, Požega, Borovo, Slatina, Garešnica, Brod, Nexe 2, Ivanska, Koprivnica i Novska. Novi član te lige bit će prvak 3. HRL sjever MRK Čakovec pa ćemo u ovom rangu natjecanja imati dva kluba.

S vremena na vrijeme pisali smo o problemu slabog treniranja u Prelogu i slabom odazivu igrača, premalom broju igrača na nekim utakmicama, lošoj financijskoj situaciji i na žalost sve je zajedno kulminiralo na najgori mogući način – ispadanjem u niži rang natjecanja. Nije neko veliko iznenađenje za one koji poznaju prilike, a opet s druge strane da se samo malo više napravilo o ključnim trenucima status se mogao očuvati.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije