Danas Kros-utrka Frkanovec – srce gornjeg Međimurja

Prošlogodišnji uspješan projekt “Kros-utrka Frkanovec – srce gornjeg Međimurja”, kojim su u udruzi Frkanovčani predstavili aktivnosti, Frkanovec te šetnicu “Školski put”, privukao je 168 natjecatelja te im dao poticaj da dopune novim idejama i sadržajima.

>>> Raspis utrke

Kros-utrka Frkanovec – srce gornjeg Međimurja namijenjena je rekreativcima, ali i profesionalnim sportašima. Ove će se godine koncentrirati na mlade rekreativce. Budući da smo svjedoci pretjerane pretilosti mladih, premalog kretanja te bavljenja sportom, nezdravog načina života, kao i prekomjernog boravka u zatvorenim prostorima, odlučili su mlade animirati i motivirati za sudjelovanje na Kros-utrci Frkanovec – srce gornjeg Međimurja.

Mladi će se moći odlučiti za kraću stazu od 4.6 km ili dulju, od 10,2 km. Start i cilj obiju utrka bit će kod Društvenog doma u Frkanovcu, gdje će i nakon utrke biti organiziran prigodan program te druženje uz topli obrok za sve natjecatelje. Staze će prolaziti Frkanovcem, Starim školskim putem, dok će se duža staza dotaknuti i drugih okolnih naselja.



Atraktivnost ove utrke je i konfiguracija staze. Naime, utrka će prolaziti kroz naselje, ali i kroz livade, šume, pašnjake i potoke gdje će sudionici moći uživati u ljepotama prirode. Staze će biti označene trakama, a mjestimično će utrku regulirati atletski suci koji će omogućiti nesmetano provođenje kros-utrke te mjerenje i obradu rezultata.

Najbolje od najboljih (prva tri mjesta u kategorijama) nagradit će prigodnim poklonima (medaljama), a svi sudionici će na poklon dobiti majicu kao uspomenu na Kros-utrku Frkanovec – srce gornjeg Međimurja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije