FOTO: Iskoristite prekrasan dan, uzmite bicikle u ruke i uključite se u BIMEP!

>> FOTO: Iskoristite prekrasan dan, uzmite bicikle u ruke i uključite se u BIMEP!

Sunčana i ugodno topla nedjelja na međimurske prometnice izmamila je veliki broj biciklista koji su se uključili u tradicionalnu manifestaciju “BIMEP 2015” koja se organizirana povodom Dana Međimurske županije (30. 04.), Svjetskog dana zdravlja (07. 04.) i Dana planeta Zemlje (22. 04.).

Sportsko – rekreativna manifestacija odvija se na području cijelog Međimurja (16 punktova) s ciljem da se ukaže na potrebu redovne tjelesne aktivnosti za zdravlje svakog čovjeka i da svatko od nas, vozeći se s biciklom određenu relaciju, čini nešto dobro za svoje zdravlje, tj. za sebe.

Osim što je biciklizam jedan od najzdravijih sportova, BIMEP ima i “ekološku” notu, jer za vrijeme trajanja manifestacije, učesnici svoje “limene ljubimce” ostavljaju u garažama. Vozeći se biciklom, učesnici BIMEP-a imaju privilegiju uživati u ljepotama našeg zelenog Međimurja. Organizatori su Međimurski savez sportske rekreacije “Sport za sve” i Međimurska županija.

Bicikliste na punktu u Svetoj Mariji dočekuju članice Društva žena Amalije Kranjec i predstavnici Općine. – Odaziv je odličan. Žene peku klipiće u enormnim količinama, a Općina je osigurala vodu. Na našem punktu najmlađe sudionice bile su Lucija Tokar i Luna Kočiš, rođene 2009. godine – kazala nam je općinska načelnica Đurđica Slamek.

– Još nije kasno kasno. Iskoristite prekrasan dan, uzmite bicikle u ruke i uključite se u BIMEP!– poručuje Slamek. Punktovi se nalaze u Donjem Kraljevcu, Svetoj Mariji, Donjoj Dubravi, Kotoribi, Prelogu, Orehovici, Čakovcu, Pušćinama, Macincu, Gornjem Mihaljevcu, Lopatincu, Štrigovi, Svetom Martinu na Muri, Murskom Središću, Domašincu i Podturnu.

Uključenje na manifestaciju (startnina) naplaćuje se 5,00 kuna. Dolaskom na pojedini punkt, svakom učesniku će se u diplomi utisnuti pečat kao dokaz da je prošao određenu dionicu, tj. da je stigao do određenog punkta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije