Međimurec izgubio susret, oduzet mu je bod, Hercegu zabrana od pet utakmica

Nastavljamo s pričom o NK Međimurcu i njihovom susretu s Mladosti iz Palinovca. U današnjem službenom glasilu Međimurskog nogometnog saveza GOOL objavljeno je: “Utakmica 17. kola: Međimurec – Mladost (Pal.) 0-3 pf.. NK Međimurec Dunjkovec-Pretetinec se po čl. 73 DP HNS-a vezano na čl. 36 DP HNS-a kažnjava novčanom kaznom u iznosu od 500,00 kuna i oduzimanjem jednog boda. Igrač NK Međimurec Dunjkovec-Pretetinec Nikola Herceg (10759) kažnjava se zabranom nastupa na 5 (pet) utakmica. Kazna teče od početka natjecateljske sezone 2015/2016.” Disciplinski sudac je Stjepan Talan.

Prema ovome aktualna tablica izgleda tako da Spartak i Mladost Palinovec imaju po 42 boda, a Međimurec ima 38. U nedjelju derbi igraju Spartak i Međimurec.

Članak 73. koji se spominje glasi:
1) Igrač koji nastupi na javnoj utakmici:

– za klub za koji nije registriran,
– za svoj klub prije nego što je stekao pravo nastupanja,
– u momčadi drugog kluba na prijateljskoj utakmici, a bez dopuštenja matičnog kluba,
– za prvu momčad, juniorsku momčad, kadetsku, odnosno pionirsku momčad svoga kluba, a odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima nije imao pravo nastupanja,
– na utakmicama Hrvatskog nogometnog kupa u momčadi u kojoj prema odredbama Propozicija nije imao pravo nastupanja,
– bez važećeg liječničkog pregleda po odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima ili kome su liječnik i delegat zabranili nastup,
– koji je tijekom dana već nastupio na jednoj utakmici stalnog natjecanja,
– koji je suspendiran ili kažnjen,

bit će kažnjen:

– novčanom kaznom ili zabranom igranja od dvije do deset utakmica,

a klub koji je takvog igrača stavio u momčad:
– novčanom kaznom i
– od uzimanjem do četiri boda, odnosno do četiri negativna boda, koji će se izreći momčadi u kojoj je taj igrač nastupio.

U GOOL-u je registracija Nikole Hercega objavljena 25. veljače (Komisija za registracije, 12. sjednica održana 25.02.2015.). Pravilnik o registraciji klubova i igrača u članku 53. donosi slijedeće:
1. Protiv svake odluke o registraciji mogu uložiti prigovor nadležnom organu za registraciju ŽNS (NS) svi članovi i sve organizacije HNS-a. Kada se radi o prigovoru na ovjeru i objavu registracije, prigovor se upućuje Komisiji za ovjeru registracija klubova i igrača HNS-a.
2. Rok podnošenja prigovora je osam (8) dana od dana objave registracije u nadležnom službenom glasilu, odnosno 8 dana od dana izdane istupnice zatražene u prijelaznom roku. Uz prigovor se podnosi dokaz o uplaćenoj pristojbi u iznosu koji utvrđuje nadležni organ HNS; taj se iznos u slučaju usvajanja prigovora vraća podnosiocu.

Što su odgovorili u Varaždinskom nogometnom savezu?

U dokumentu Varaždinskog nogometnog saveza koji su tražili iz NK Međimurec kao potvrdu da su tražili o informaciju o nastupima spornog igrača stručni tajnik ŽNS Varaždin Željko Franić piše: “Temeljem dopisa predsjednika NK Međimurec iz Dunjkovca 19.03.2015. godine, a u svezi igrača Herceg Nikola (br. isk. 2486) izjavljujem slijedeće:
– navedeni igrač je bio registriran za NK Jalžabet iz Jalžabeta do 04.08.2014. godine
– navedeni igrač je nastupio u 1. kolu kupa ŽNS Varaždin za NK Jalžabet 02.08.2014. godine
– navedeni igrač je od 13.08.2014. godine registriran za NK Dubravka Turčin gdje je i nastupao
– navedeni igrač je prešao 23.02.2015. godine u NK Međimurec Dunjkovec

Objašnjenje:
Odlukom IO ŽNS Varaždin sve utakmice prvenstva ŽNS Varaždin se vode kroz COMET, tj. aplikacijski sustav HNS-a, ali se sve utakmice kupa ŽNS Varaždin NE VODE kroz navedeni sustav.

Komisija za registracije klubova i igrača ŽNS Varaždin je temeljem pravovaljane istupnice igrača izdala brisovnicu i putovnicu za prijelaz u Međimurski nogometni savez.

Nikakva pitanja igrača ili neke druge osobe tada ili kasnije nije bilo prema kancelariji ŽNS Varaždin ima li igrač pravo nastupa prilikom prijelaza u treći klub.

Informacije o pravu nastupa prilikom prijelaza i dolaska u klub mora voditi igrač ili ovlaštena osoba klub u koji je igrač prešao, kako za: koliko klubova je nastupio tako i o disciplinskim mjerama koje igrač ima (opomene ili isključenja) iz prethodnog kluba.”

>>> Pregled službenih dokumenata i glasnika

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije