Tri ekipe NŠ Međimurje – Čakovec na Međugorje cupu

Međugorje cup je veliki međunarodni turnir u nogometu za mlađe kategorije. Organizator devetog tradicionalnog Međugorje cupa 2015 za mlađe uzraste je Nogometni klub Međugorje. Na turniru su sudjelovali mladi nogometaši iz BiH, Hrvatske i Italije (Atalnta, Dinamo, Hajduk, Slaven Belupo, Varaždin, Split, Šibenik Zadar, Željezničar Sarajevo, Široki Brijeg i brojni drugi…) od 5 do 8. ožujka 2015. Turnir se održavao na terenima Sport centra Međugorje”



Nogometna škola “Međimurje – Čakovec” na turniru je sudjelovala s tri uzrasne kategorije: stariji pioniri U-14, mlađi pioniri U-12 te limači U-10.

Na put se krenulo s dva autobusa, u prvom su putovali mladi nogometaši, a u drugom njihovi roditelji. Putovanje se malo odužilo zbog loših vremenskih uvjeta (jak vjetar, zbog čega su bile zatvorene glavne prometnice), ali oba autobusa prijevoznika Jakopić d.o.o. su pravovremeno i sigurno stigla u Međugorje.



U-10 (2004. godište) – konkurencija 16 ekipa
Grupa A
NŠ Međimurje Čakovec – NK Zrinjski Mostar 2:0, NŠ Međimurje Čakovec – NK Ploče 3:1, NŠ Međimurje Čakovec – NK Adriatic Split 1:2
Četvrtfinale: NŠ Međimurje Čakovec – NK Zrinjski Mostar 1:2.
Zanimljivo u finalu su se susrele dvije ekipe iz naše grupe Zrinjski i Adriatic.
NŠ Međimurje Čakovec: Zrna Roko, Petar Vlašić, Edo Novak, Petar Strahija, Abel Krznar, Stjepan Balić, Sven Zorković, Turk Filip, Dorian Balog, Noah Janković, Fran Belović, Petar Ratajec, Antun Puljić, Matija Mendelski, Leo Stričak. Trener: Damir Lepen



U-14 (2000. godište)

U konkurenciji starijih pionira nisu prošli skupinu, bolji su bili HNK Hajduk (Split) te Slavonski Brod.
Sastav: Bašek David,Bistrović Leonard,Blagus Jakov, Bušnja Denis, Dežđek Roberto, Dodlek Martin, Đokić Nikola, Farkaš Matija, Horvat Mateo, Kolenić Borna, Ladić Franjo, Mesarić Jakov, Mihalić Patrik, Ovčar Nikola, Pintarić Jakov, Sabol Stiven, Kirić Patrik, Meglić Leon, Mezga Luka, Pintar Matija. Trener Šarić Mario



U-12 (2002. godište)
Od tri kategorija ova generacija 2002. godište ostvarila je najbolji rezultat osvojivši odlično drugo mjesto u konkurenciji od 20 ekipa. Skupinu su završili uvjerljivo na prvom mjestu s tri pobjede. Redom su padali Graničar Županja (4:0), Metković Neretva (3:1) i Zrinjski Mostar 1:0. U četvrtfinalu lagani prolaz mladih Međimurja protiv domaćina Međugorja (3:1) i prolaz u polufinale gdje ih je čekala vrlo dobra ekipa iz Širokog Brijega. Nakon 1:1 u regularnom dijelu naši dečki su bili spretniji i smireniji u izvođenju jedanaesteraca te izborili ulaz u veliko finale gdje su u čvrstoj utakmici poraženi od prvoligaša Splita (0:2).

Za najboljeg vratara turnira u kategoriji U-12 proglašen je naš Hatlek Tomi. U ovom lijepom uspjehu sudjelovali su igrači: Hatlek Tomi, Mesarić Sebastijan, Gelo Niko, Nikić Lovro, Dominić Ivan, Lesar Nikola, Posedi Matija, Štefulj Borna, Toplek Dominik, Mihaljuš Matej, Levak-Panić Lovro, Dežđek Domagoj, Martinjaš Antonio, Kanižaj Viktor, Malenović Nikola, Lukovnjak Noah, Blagus Dominik, Šimunković Bruno, Domjanić Niko, Pomor Tibor i Novak Fabijan. Trener Bujanić Neven. Fizioterapeut Božidar Juračić.



Uz brojne roditelje koji su bili 12 igrač na turniru je prisustvovao i predsjednik NŠ Međimurje Čakovec Dean Panić koji je sklopio mnoga poznanstva važna za našu školu. Naši mladi nogometaši su bili smješteni u Pansionu Vesna & Ante Sivrić koji su bili odlični domaćini. Osigurali su odličan smještaj, hranu i gostoprimstvo te će i slijedeće godine uzeti isti smještaj s kojim su bili prezadovoljni.



Treba napomenuti da se s našim igračima i roditeljima družio generalni Konzul Republike Hrvatske Velimir Pleša sa suprugom na terenima i u hotelu te mu je od strane predsjednika škole Deana Panića uručen unikatan poklon, koji će ga stalno podsjećati na naše Međimurske Lepe Dečke.


Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije