Zrinskice i Dalmatinka bez pobjednika

U 17. prvenstvenom kolu Prve lige rukometašice Zrinskog i Dalmatinke odigrale su 22:22. Na žalost čakovečke rukometašice nisu uspjele povezati dva dobra domaća susreta i nakon dva boda protiv Splita protiv fenjeraša iz Ploča osvojen je tek jedan domaći bod. Dalmatinka je u dosadašnjih 16 kola ubilježila samo jednu pobjedu, ali treba im čestitati na upornosti i borbenosti koju su pokazale u Čakovcu kojima su došli do trećeg prvenstvenog boda.



Nakon što je Zrinski poveo 2:0 s dva gola Melani Balić s krila gotovo do samog kraja prvog dijela igralo se gol za gol. Kod 11:11 gošće zabijaju preko Tomić i Klarić i na poluvremenu vode 11:13.


Čakovčanke u prvih desetak minuta mijenjaju tijek susreta i u 42. minuti vode 20:16. Tu smo se ponadali da su stvari napokon sjele na svoje mjesto i da idemo prema domaćoj pobjedi, no ništa od toga. Gošće se najprije primiču s tri uzastopna gola na 20:19 pa izjednačuju kod rezultata 21:21 u 55. minuti.



Melani Balić zabija za 22:21 u 55. minuti pa Dalmatinka golom Radoš izjednačuje u 56. minuti. Do kraja susreta obje ekipe imaju priliku za pobjedu, no propuštaju svoje napade i susret završava bez pobjednika podjelom bodova.



Nakon susreta Pločanke vesele i u kolu su otpjevale dalmatinsku pjesmu, a Čakovčanke gotovo bez riječi sjele u krug, što sasvim dovoljno govori tko je osvojio, a tko izgubio bod. Moramo se dotaknuti i komorne publike. Skupilo se stotinjak gledatelja i iako je zadnjih pet minuta bilo puno dramatike zbog izjednačenog rezultata nije bilo nekakve suvisle podrške s tribina koja bi potaknula naše cure.


Kod Zrinskog najefikasnija je bila Paula Posavec sa 6 golova, Stela Posavec 5, Melani Balić i Suzana Furjan 3, Ira Resman i Ena Car 2 te Ena Zagoršćak 1. Ana Krmpotić je na golu sakupila 7 obrana. Zrinski je na tablici 10. i ima 10 bodova.



U iduća dva kola naša ekipa bi trebala doći do bodova protiv klubova koji su iza njih na tablici želi li što mirnije privesti prvenstvo kraju. U 18. kolu slijedi gostovanje kod Samobora koji je 13. s 4 boda, a u 19. kolu u Čakovec dolazi Bjelovar koji je trenutno odmah iza Zrinskog s 8 bodova. Čakovčanke su pokazale da mogu puno bolje nego su to danas odigrale i vjerujemo da će dignuti u razini igre te protiv Samobora i Bjelovara imati stopostotan učinak.

U 3. HRL Sjever Čakovec je pobijedio u gostima kod Ludbrega 25:19 (12:9), a Nedelišće je poraženo kod druge ekipe Bjelovara 30:24 (19:13).

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije