Golom Marija Sačera Međimurje pobijedilo Bjelovar

>> Golom Marija Sačera Međimurje pobijedilo Bjelovar

U 16. kolu 3. HNL istok Međimurje je pobijedilo Bjelovar 1:0. Jedini gol zabio je Mario Sačer glavom u 39. minuti.

Na stadionu Mladosti pred 150 gledatelja vidjeli smo jednosmjernu utakmicu u kojoj je Međimurje dominiralo, dva puta pogodilo prečku, nije realiziralo kazneni udarac i još barem pet velikih prigoda, dok s druge strane Bjelovarčani nisu uspjeli ni jednom opasnije zaprijetiti vrataru Međimurja Deanu Šafariću.



Čakovčani su krenuli agilno i već u 5. minuti je kazneni udarac za njih, no slab udarac Golika po sredini gola lako je obranio gostujući vratar Gavranović koji se istaknuo na ovom susretu s više odličnih obrana. U 15. minuti Vuk trese prečku, a bilo je tu još nekoliko prigoda u kojima lopta nije htjela u gol.

Odlučujuća je bila 39. minuta kada je Vuković poslao visok loptu na Sačera. Vratar Gavranović ovaj puta krivo procjenjuje let lopta i odlazi u prazno, a Sačer spušta loptu u praznu mrežu za 1:0: “Cijelu utakmicu čekam tu dubinsku loptu. Vuković je ubacio dugu loptu, krajičkom oka vidio sam da je golman vani i samo sam prebacio preko njega.”



U nastavku susreta Međimurje je brzo imalo i igrača više jer je Dražen Debač brzopotezno u 48. i 49. minuti zaradio dva žuta kartona. No taj igrač više nije se previše osjetio na terenu pa je Međimurje dvadesetak minuta odigralo bez nekog ozbiljnijeg udarca na gol.

Pri kraju susreta opet nekoliko opasnijih prigoda, no lopte odlaze pored gola i preko gola. U sudačkoj nadoknadi opet se trese prečka, no lopta nikako i nikako ne želi u gol pa susret završava 1:0. Na kraju je najbitnije da su osvojena tri boda, no u budućim susretima neefeikasnost bi se lako našoj ekipi mogla osvetiti. Slijedi gostovanje kod Virovitice gdje se može računati na gostujuće bodove, ako se ponovi ovakav susret uz nešto mirniju završnicu i veću efikasnost.



Mario Sačer, strijelac Čakovčana: “Bilo je puno prigoda, već u prvih deset minuta imali smo dvije čiste prigode i kazneni udarac, no nismo zabili. Napadali smo cijeli susret i protivniku nismo dopustili stvaranje šansi. Slijedeći susret je Virovitica, moramo se pripremiti, iako su oni zadnji. Moramo ići na tri boda i na pobjedu.”

Trener Međimurja Mario Kovačević: “Čestitam svojim dečkima. Dobro smo ušli u utakmicu i u prvih petnaestak minuta smo imali kazneni udarac, prečku i dvije – tri šanse. Nismo zabili, ali nismo se predali, stiskali smo cijelo prvo poluvrijeme i zabili smo im taj gol. I drugo poluvrijeme imali smo četiri – pet idealnih šansi zabiti drugi gol s igračem više. Sreća je u svemu tome što nismo kažnjeni. Smatram da smo odigrali dobru utakmicu. Najvažnije je bilo da proljetni dio polusezone otvorimo pobjedom.”



O slaboj realizaciji Kovačević kaže: “Ta prva kola su takva, noge su još teške. Vjerujem da će naši napadači to u narednim kolima zabijati. Sretniji bih bio da je bilo 3:0 ili 4:0 zbog gledatelja, nadam se da ćemo u budućim susretima postizati više golova.”

Slijedi gostovanje kod Virovitice: “Ti takozvani upisani bodovi unaprijed su najteži. Oni imaju nula bodova i normalno da tamo očekujemo pobjedu. Znamo da se oni neće predati i da ćemo mi morati biti pravi. Ako odigramo kao danas i ako ćemo realizirati što danas nismo ne bi trebalo biti problema da uzmemo tri boda i priključiti se sredini tablice.”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije