Odbojkaši Centrometala bolji od Karlovca

U 14. kolu prve hrvatske odbojkaške lige naš Centrometal pobijedio je Karlovac 3:1. U ne baš previše kvalitetnom susretu Centrometal je ostvario nova tri boda koja prenosi u drugi krug natjecanja.

Od početka prvog seta su domaći poveli. No gosti se nisu predavali i činili su domaćima velikih problema na prijemu servisa. Centrometal je vodio većinu seta, ali kod 20. poena je poravnato. Ulazi se u neizvjesnu završnicu. Kod 23:23 Karlovčani ne koriste kontru. Nakon tog Centrometal dobiva i slijedeći poen i dosta sretno i spretno uzima prvi set 25:23.

Puno je bolji bio domaćin u drugom setu koji je dobio uvjerljivo 25:16.

U trećem setu gosti, prije svega dobrim servisom, vode na početku seta sa četiri poena prednosti. Centrometal je polagano stizao tu prednost da bi bilo poravnato kod 18:18. Nakon 21:21 gosti rade čak tri blok poena zaredom i dolaze do tri set lopti. Koriste drugu za 25:22.

U četvrti set Centrometal kreće u najjačem sastavu i odmah stječe znatnu prednost. Ona cijeli set nije padala ispod četiri poena prednosti. Na kraju završava 25:20.

OKM CENTROMETAL – OK KARLOVAC 3:1 (25:23, 25:16, 22:25, 25:20)
Dvorana Aton, gledatelja 70
Suci: Vurušić, Detelj (oba Varaždin)
Centrometal: Palinkaš, Čičković, Puđa, Gotal, Juras, Petran, Vuk, Marciuš, Kopačević, Posavec, Kurteš, Demirović (trener Kirić)
Karlova : Pavlović, Lipnik, Ličina, Jakšić, Blažević, Džafer, Perušić, Šćurlija, Arabadžić, Demirović, Janjanin, Silić (trener Zec)

Tako je završen prvi dio natjecanja u kojem je Centrometal osvojio 5. mjesto s tri boda zaostatka za četvrtom osječkom Murskom i sa osam bodova prednosti pred Rovinjom.

Sada slijedi drugi dio natjecanja u kojem će Centrometal igrati od 5. do 8. mjesta u konkurenciji Rovinja, Rijeke i Karlovca. Prenose se bodovi iz međusobnih susreta prvog dijela. Tako prvi Centrometal i drugi Rovinj imaju po 13 bodova, a Rijeka i Karlovac po 5. Igra se dvokružno šest kola. Nakon toga 5. i 6. ulaze u doigravanje za prvaka, dok zadnje dvije momčadi ispadaju u slabiju grupu prve lige slijedeće sezone.

Poredak od 1. do 4. mjesta: Mladost MK 16, Mladost ZG 9, Sisak 6, Mursa 5
Poredak od 5. do 8. mjesta: Centrometal 13, Rovinj 13, Rijeka 5, Karlovac 5
Poredak od 9. do 12. mjesta: Gorica 11, Centrurion 9, Šibenik 8, Zadar 8
Poredak od 13. do 16. mjest : Varaždin Volley 11, Borovo Vukovar 10, Croatia 10, Brod 5

No prije nastavka prvenstva Centrometal očekuje prvi službeni međunarodni nastup slijedećeg vikenda u Nedelišću na Mevza cupu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije