Besplatan ulaz na europske odbojkaške susrete u Atonu

Od petka 13. do nedjelje 15. veljače u dvorani Nacionalnog gimnastičkog centra Aton u Nedelišću odigravat će se kvalifikacijski turnir Mevza cupa. Radi se o natjecanju odbojkaških seniorskih momčadi iz srednje Europe.

Mevza (Middle European Volleyball Zonal Association) okuplja šest nacionalnih saveza. To su Češka, Slovačka, Austrija, Slovenija, Mađarska i Hrvatska. Svaki od tih šest saveza mogao je za natjecanje prijaviti po dva kluba. Iz Hrvatske su to Mladost Marina Kaštela i Međimurje Centrometal.

Samo natjecanje se provodi od 1992. godine. Od hrvatskih klubova zagrebačka Mladost osvojila je čak četiri naslova prvaka, ali zadnji puta davne 1999. godine. Najuspješniji klub je ACH Volley iz Ljubljane koji je osvojio čak šest naslova prvaka u zadnjih osam sezona. Naslove su još osvajali austrijski HotVolleys iz Beča i Hypo Tirol Innsbruck, češka Odolena Voda i slovačka Bratislava.

Ovogodišnji Final four održat će se 13. i 14. ožujka u organizaciji austrijskog kluba Posojilnica Aich/Dob. Na turniru će nastupiti uz domaćina još ACH Volley Ljubljana i Hypo Tirol Innsbruck. Sva tri navedena kluba ove sezone igraju grupnu fazu CEV Champions League, odnosno europske Lige prvaka. Četvrtog sudionika Final foura dobit ćemo na turniru u Nedelišću.


U Nedelišću će nastupiti:
VT Spartak Myjava (Myjava, Slovačka)
OK Mladost Marina Kaštela (Kaštela, Hrvatska)
OK Panvita Pomgrad (Murska Sobota, Slovenija)
OK Međimurje Centrometal (Črečan, Hrvatska)

Raspored odigravanja :

Petak 13.02.2015.
17:00 OK Panvita Pomgrad – OK Mladost Marina Kaštela
19:00 OK Međimurje Centrometal – VT Spartak Miyava

Subota 14.02.2015.
16:00 OK Mladost Marina Kaštela – VT Spartak Miyava
18:00 OK Međimurje Centrometal – OK Panvita Pomgrad

Nedjelja 15.02.2015.
14:00 VT Spartak Miyava – OK Panvita Pomgrad
16:00 OK Međimurje Centrometal – OK Mladost Marina Kaštela

Ulaz na sve susrete je besplatan, a kako je ovo prvi puta da neki međimurski odbojkaški klub igra europsko natjecanje dođite im dati podršku na susrete u Atonu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije