Brojni planovi Sekcije sportskih novinara Međimurja pred realizacijom

Prošlo je mjesec dana od odabira novog vodstva Sekcije sportskih novinara Međimurja, a od tada su odrađene neke akcije, a u planu su još mnoge tijekom 2015. godine. Sekcija trenutno broji 28 članova, a neki od njih će 23. veljače otići u Zagreb na Izbornu skupštinu Hrvatskog zbora sportskih novinara.

U proteklih mjesec dana aktivnosti odrađen je izbor najboljih rukometaša Međimurja, članovi sekcije i redakcije glasovali su za najsportaše Međimurja i grada Čakovca, pokrenuta je inicijativa i napravljen je natječaj za fair – play potez 2014. godine na koji su stigla tri prijedloga. Upućen je poziv lokalnim medijima za priključenje novih članova na koji su se odazvali iz Lista Međimurje Robert Šarić i Željko Štefanac, s portala Muralist Zlatko Rihtarec i Tin Tomanić te Darija Pavlic koja medijima šalje speedway vijesti niz godina.



U utorak 20. siječnja organizirana je Edukativno – sportska večer novinara na kojoj su svoja iskustva iz prakse iznijeli Darija Pavlic iz Speedway kluba UNIA Donji Kraljevec, Mario Vukoja iz Gimnastičkog kluba Marijan Zadravec Macan, voditelj press centra 61. Svjetskog prvenstva u lovu ribe udicom na plovak u Prelogu Tomica Jakopec i voditelj press centra Svjetskog rukometnog prvenstva za juniorke u Čakovcu Željko Kraljić.

U planu za 2015. godinu u radu Sekcije ističe se akcija Iz školskih klupa na sportske tribine u suradnji sa Zajednicom sportskih saveza i udruga Međimurske županije, Zajednicom školskih sportskih društava i Međimurskom županijom. U suradnji sa sponzorima plan je da se organizira dan otvorenih vrata na jedan prvenstveni susret ŽRK Zrinski Čakovec, OKM Centrometal Črečan, NK Međimurje i utrke u organizaciji SK UNIA Donji Kraljevec.



Djeca i roditelji imat će slobodan ulaz na sportski susret, njihov zadatak će biti da žustrim i fer navijanjem pomognu našim sportašima, poslat će jednu fotografiju s tog susreta i najbolji razredi bit će nagrađeni vrijednim i zanimljivim sponzorskim nagradama za cijeli razred. Cilj akcije je da se djeca privuku sportu, da tijekom vikenda izađu van te da se druže i zabavljaju u zdravoj okolini.

Druga akcija je Sportski novinari u školi u kojoj će članovi Sekcije u kontaktu s našim školama dovesti nekog sportaša u školu ili organizirati drugačiji sat tjelesne i zdravstvene kulture. Primjerice predsjednik Sekcije Željko Kraljić u OŠ Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu doveo je Ivanu Posavec koja je s pedesetak učenika sedmih razreda odradila zanimljiv workout trening, a očekuje se i od ostalih članova sekcije da će tijekom godine organizirati i realizirati jednu svoju sportsku ideju u nekoj od škola diljem Međimurja.



Svoju potporu akcijama dali su zamjenik župana Zoran Vidović i predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić koji su bili nazočni na ovome skupu. Projekti i akcije koji će se provoditi tijekom 2014. godine bit će realizirani s proračunom od nula kuna uz volonterski rad članova sekcije i uz pomoć sponzora, a kako bi se nivo i kvaliteta rada podigli namjera je kroz razne natječaje zatražiti financijsku podršku za 2016. godinu.

Još jedna akcija koja je već definirana datumom je Jahanje i muzej za najmlađe zamišljena kao pozdrav proljeću u subotu 21. ožujka. U organizaciji s Ponylandom od 10 do 12 sati organizirat će se dva besplatna sata jahanja ponija u Čakovcu za djecu predškolskog uzrasta i razredne nastave. Uz besplatno jahanje djeca će u to vrijeme imati prigodu i besplatno razgledati stalni postav Muzeja Međimurja Čakovec pa će se tako spojiti sportski dio jahanjem i edukativni dio posjetom muzeju.



Tijekom proteklih godina članovi Sekcije sudjelovali su u revijalnim malonogometnim susretima, primjerice prošle godine u Goričanu i Prelogu, pa je namjera da se ta tradicija sportskog druženja nastavi i ove godine. Kao tema usavršavanja i edukacija sportskih novinara za iduće druženje najavljena je tema Sportski rječnik.

Predsjednik Sekcije sportskih novinara Međimurja je Željko Kraljić, tajnik Darko Jambrović, a Izvršni odbor čine Josip Freiler, Rajko Kolarek, Ivan Žižek, Mladen Grubić i Zlatko Premuš. Nakon službenog i radnog dijela na čakovečkim bazenima sportski novinari su svoj susret nastavili onako kako najbolje znaju – aktivno i sportski, kuglanjem na čakovečkoj kuglani gdje im je domaćin bio jedna od članova Sekcije Anđelko Crnčec. Sekcija zahvaljuje Pekari Panis Mursko Središće na suradnji i sponzorstvu druženja te portalu eMedjimurje.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije