Matija Barić i Sara Mikac po peti put seniorski stolnoteniski prvaci Međimurja

Kotoriba je u školsko sportskoj dvorani u subotu ugostila 144 igračice i igrača, koji su se u 10 kategorija natjecali na pojedinačnom stolnoteniskom prvenstvu Međimurja za sezonu 2014./2015. U središtu zanimanja svakako su bila natjecanja seniora i seniorki u kojima su Matija Barić, u ovoj sezoni igrač varaždinskoga Igea Željezničara, i Sara Mikac, igračica Mihovljana, osvojili svoje pete titule.

Pokale za drugo i treće mjesto kod seniora osvojili su Nino Bujan iz Mihovljana i Bruno Damjan iz STK Čakovca, a kod seniorki Šenkovčanka Maja Trupković i Mihovljančanka Dora Cividini. Velike borbe vodile su se u kategoriji juniora gdje je novi prvak igrač Mihovljana Benjamin Podkrajac, drugo mjesto osvojio Karlo Jambor iz MSTC Čakovca, a treće njegov klupski kolega Mašan Sredanović.

Među juniorkama zlato za Martu Cividini iz Mihovljana ispred svoje sestre blizanke i klupske kolegice Dore Cividini i Nike Lukša iz Kos-Kotoribe. Nika je, nakon što je u finalu pobijedila Mihovljančanku Emu Polanec, usto osvojila titulu prvakinje u kategoriji kadetkinja, a treća je bila kolegica joj iz Kos-Kotoribe Dijana Matotek.

Marko Lovrek je pobjedom u finalu kategorije kadeta nad Stjepanom Škodom, Kotoripčanom koji u mlađim kategorijama igra za STARR iz Varaždina, naplatio sve svoje poraze u ovoj sezoni u međusobnim susretima, a treći je bio Noa Vresk iz Mihovljana. Što mu nije uspjelo među kadetima, Škoda je naplatio prvim mjestom u kategoriji mlađih kadeta.



Finalni protivnik mu je bio Noa Vresk, a treće mjesto osvojio je Lovro Varga, Vreskov suigrač iz Mihovljana. U kategoriji mlađih kadetkinja dominirale su mlade Preložanke od kojih je prva bila Tonka Hozjak, druga Izidora Pongrac, a treća Petra Habola.

Među najmlađim kadetima titulu prvaka, pobjedom u finalu nad Matijom Strbatom iz Putjana, osvojio je Denis Toplek nada Mihovljana, a treći je bio Nikola Mustač iz Svete Marije. Marta Novak iz Putjana najbolja je najmlađa kadetkinja ostavivši iza sebe dvije Mihovljančanke, Vanesu Bubek koja je osvojila drugo mjesto i Fridu Kraljić, koja je bila treća.

Brojem od čak 13 osvojenih pokala na prvenstvu su dominirali članovi Mihovljana, čiji su igrači i igračice usto osvojili još i 6 četvrtih mjesta. Prvenstvo je tradicionalno dobro organizirao STK Kos-Kotoriba, umješno ga vodili Dražen Radmanić i Marko Kedmenec po čijem se programu prvi put vodilo kompjutorski. Nagrade su osvajačima predali predsjednik kluba organizatora Ivan Špicar te predsjednik i dopredsjednik Međimurskoga stolnoteniskog saveza Robert Mikac i Rino Megla, a otvorio ga je načelnik Općine Kotoriba Ljubomir Grgec.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije