Sloboda – Trnovec i Nedelišće – Međimurec u polufinalu Zimskog kupa

U dvorani NGC-a Aton u Nedelišću u nedjelju su odigrani svi susreti po skupinama 1. po redu Zimskog kupa Općine Nedelišće, a koji bi trebao postati tradicionalan. Nastup na turniru sa zadovoljstvom je prihvatilo svih osam klubova s područja Općine: međužupanijski ligaši Centrometal (Macinec), Nedelišće, Pušćine i Sloboda (Slakovec), županijski prvoligaš Međimurec (Dunjkovec-Pretetinec), drugoligaši Pobjeda (Gornji Hrašćan) i Trnovec, te trećeligaš Parag. Odigrano je ukupno 12 utakmica po skupinama u trajanju od 2×12 minuta.

Turnir su u 14:00 sati otvorili Pušćine i Međimurec, u tvrdoj utakmici pobjednika je odlučio pogodak D. Treske iz redova Međimurca. Zatim je Centrometal očekivano bio uvjerljiv protiv Paraga, završilo je 10:2, po dva pogotka za pobjedničku momčad postigli su Logožar, Bratković i Gunc.



Sloboda se namučila protiv Pobjede, ali na kraju ipak uzela tri boda na početku. Zadnja utakmica 1. kola bila je najtvrđa, igrači Nedelišća i Trnovca nisu pronašli put do mreže u regularnom tijeku utakmice, a u sedmercima su Trnovčani bili precizniji.

U prvoj utakmici 2. kola Sloboda se razigrala i s 5:1 svladala Pušćine, ponajviše zahvaljujući raspoloženom trostrukom strijelcu Baksi. Trnovec je pomalo neočekivano s 2:1 bio bolji od Centrometala i time osigurao prolaz u polufinale. Pokazali su i igrači Međimurca u nastavku turnira svoju kvalitetu i svladali Pobjedu s 6:2, po dva pogotka postigli su Bestijanić i D. Treska. Parag nije mogao parirati, u odnosu na prvu utakmicu, pojačanom sastavu Nedelišća koje je upisalo visoku pobjedu 11:2, tri puta su se u strijelce upisali Topolnjak i Marčec.



Zadnje kolo odlučivalo je o konačnim putnicima u polufinale. Završnicu su pobjedama već osigurali Sloboda i Međimurec, a u međusobnom dvoboju Slakovčani su bolji 3:1. Utakmica Pušćina i Pobjede bila je na neki način i revijalna budući da nije utjecala na nastavak natjecanja, Pobjeda je slavila 5:3.

U skupini B dvije poslastice na kraju, susjedni derbi odigrali su Parag i Trnovec, utakmica je počela autogolom Paraga, nakon toga Trnovec zabija dva puta i igra se gol za golom, Parag na krilima sjajnih J. Baloga i D. Baloga pred kraj dolazi u vodstvo 6:4, ali nisu izdržali pritisak i završilo je 6:6. Nedelišće i Centrometal igrali su za prolaz, suprotno očekivanjima vidjeli smo jednosmjernu utakmicu, momčad Nedelišća pobjeđuje s 5:0 i koristi kiks Trnovca za 1. mjesto na tablici.



Utakmicama je ukupno gledajući nazočilo 300-tinjak gledatelja koji su zasigurno bili zadovoljni viđenim. Nije nedostajalo lijepih i atraktivnih poteza i golova. Utakmice su sudili suci s područja Općine Nedelišće: Robert Novak, Radovan Posedi i Casimir Rodrigue. Turnir se nastavlja iduće nedjelje (25. siječnja) u 15:00 sati polufinalnim i finalnim utakmicama. Polufinala će se odigrati 2×15 minuta, a finale 2×20 minuta.

Lista strijelaca:
4 – Karlo Baksa (Sloboda), Jasmin Balog (Parag), Manuel Marčec, Filip Topolnjak (Nedelišće)
3 – D. Treska (Međimurec), Međumurac, M. Pintarić (Nedelišće), D. Balog (Parag), Srnec (Sloboda)
2 – Logožar, Bratković, Gunc, Vrbanić (Centrometal), Bestijanić, S. Treska (Međimurec), T. Pintarić (Nedelišće), Novak (Pobjeda), Skupnjak, Novak (Trnovec)
1 – Ivanuša (Međimurec), Majsen, Vibovec (Centrometal), Oršoš, V. Balog, Pec (Parag), Posavec, Cvetković, Tkalčec (Sloboda), Kovač, Bistrović, Lončarić, Brezovec, Povodnja, Borko (Pobjeda), Martan, Magdalenić, Terzić, Levanić (Pušćine), Marijanović, Tomšić (Trnovec)
autogol – Pec (Parag)



Skupina A:
Pušćine – Međimurec 0:1
Pobjeda – Sloboda 1:2
Pušćine – Sloboda 1:5
Međimurec – Pobjeda 6:2
Pušćine – Pobjeda 3:5
Međimurec – Sloboda 1:3

1. Sloboda 3-0-0 10:3 9
2. Međimurec 2-0-1 8:5 6
3. Pobjeda 1-0-2 8:11 3
4. Pušćine 0-0-3 4:11 0

Skupina B:
Centrometal – Parag 10:2
Nedelišće – Trnovec 0:0, 0:2 7m
Centrometal – Trnovec 1:2
Parag – Nedelišće 2:11
Parag – Trnovec 6:6
Nedelišće – Centrometal 5:0

1. Nedelišće 2-1-0 16:2 7
2. Trnovec 1-2-0 8:7 5
3. Centrometal 1-0-2 11:9 3
4. Parag 0-1-2 10:27 1



Polufinale, nedjelja 25. siječnja:
15:00 Sloboda – Trnovec
15:45 Nedelišće – Međimurec
17:15 Za 3. mjesto
18:00 finale

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije