Grad ribolova: Glavatica Prelog je najbolje društvo u Hrvatskoj!

>> Grad ribolova: Glavatica Prelog je najbolje društvo u Hrvatskoj!

Članovi Športskog ribolovnog društva Glavatica iz Preloga u subotu 17. siječnja održali su izbornu skupštinu na kojoj je za novog predsjednika izabran Franjo Bermanec (37) koji je na tom mjestu zamijenio dugogodišnjeg predsjednika Zorana Pfeifera koji će u novom mandatu biti dopredsjednik.

U izvješću o radu u protekloj godini Pfeifer je rekao kako su lani u društvu imali 263 ribolovca, a prodano je još 259 dnevnih karata što ih po brojnosti svrstava na drugo mjesto u Međimurju. Sretni su što je povećan broj kadeta i juniora kao i interes roditelja i djece za bavljenje ovim sportom što je rezultat pokretanja Male škole ribolova kao i natjecateljski rezultati njihovih ekipa i pojedinaca, a koji su više nego odlični.

– S posebnim zadovoljstvom i ponosom mogu zaključiti i obavijestiti javnost da nakon zbrajanja svih rezultata u svim kategorijama u HŠRS, dakle u Hrvatskoj, natjecatelji ŠRD Glavatice-Pfeifer TTI Prelog su daleko najuspješnije društvo – najbolje društvo u Hrvata – naglasio je Pfeifer te poručio da ŠRD Glavatica od sada piše povijest ribolova u Hrvatskoj.

Zahvalio je svima, posebice, Gradu Prelogu, tamošnjoj Tursitičkoj zajednici i DG sportu na izuzetnom doprinosu u organizaciji Svjetskog ribolovnog prvenstva gdje su Grad Prelog i ŠRD Glavatica imali veliku ulogu u organizaciji toga natjecanja pa stoga i ne čudi da je to prvenstvo proglašeno najboljim unatrag 20 godina. To će Prelog svrstati, kao nekada u grad speedwaya, u grad ribolova.

Uz to, iza njih je uspješna natjecateljska godina. Nakon 8 kola u Prvoj ligi HŠRS-a seniorska ekipa ŠRD Glavatica-Pfeifer TTI zauzela je odlično drugo mjesto što je najbolji povijesni uspjeh društva. Najbolji plasman pojedinačno ostvario je Alan Perko, treće mjesto, Miljenko Perko je bio četvrti, Dario Čeki deseti, Miroslav Škoda dvanaesti.

Na temelju tih rezultata četvorica natjecatelja plasirala su se na majstorice za seniorsku reprezentaciju gdje Miroslav Škoda i Alan Perko imaju velike šanse ući u reprezentaciju HŠRS-a – rekao je ispred Natjecateljske komisije Miljenko Perko i dodao kako se seniorska ekipa za koju su nastupali: Zoran Pfeifer, Mladen Kovač, Dario Čeki Miroslav Škoda, Alan i Miljenko Perko bila uspješan sudionik i drugih natjecanja.

S dvije ekipe su se natjecali u Drugoj međimurskoj ligi, istočnoj i zapadnoj, gdje su obje ekipe bile prve. Juniori su osvojili Županijsku kup, Zona kup u Koprivnici te su na osnovu ostvarenog rezultata nastupili u finalu Kupa HŠRS-a u Belom Manastiru. Tu su ekipno bili drugi od 13 ekipa, a Alenu Lehkecu je pripalo drugo mjesto, Goranu Kovaču dvadeseto, a Vanji Bernartu petnaesto mjesto. Kapetan ekipi je bio Ivan Deban.

Posebno je istaknut uspjeh kadeta koji su nakon osvojenog Županijskog kupa bili prvi. Ostvarili su pravo nastupa u finalu kupa HŠRS-a gdje su bili četvrti, a Erwin Škoda je ovdje bio prvak, Luka Orehov je bio dvadeseti, a Matija Orehov trideset i sedmi. Kapetan im je bio Miroslav Škoda. Treba istaknuti rezultate s pojedinačnog prenstva HŠRS-a gdje društvo ima dva prvaka.

Erwin Škoda u kategoriji U-14, a Alan Perko u kategoriji U-23. To ih je odvelo u reprezentacije koje su nastupale u nizozemskom Asenu. Reprezentacija U-14 bila je treća, a Škoda pojedinačno osmi, a U-23 bila je trinaesta. Svakako treba spomenuti Alana Perka koji je nastupao i za seniorsku reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Prelogu gdje je od 220 natjecatelja bio šezdeseti.

Na izbornom skupu izabran je Upravni odbor od 13 članova i tročlani Nadzorni odbor. Na kraju skupštine članovima koji su dostojno prezentirali društvo uručena su prigodna priznanja, a njih su primili: Alan Perko, Erwin Škoda, Alan Lehkec i dugogodišnji član Antun Kalšan. – Impresioniran sam vašim uspjesima i raduje me što ste promotori Preloga i cijele Hrvatske – rekao je u ime Grada Preloga Goran Gotal, predsjednik Gradskog vijeća.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije