Gradonačelnik Čakovca čestitao Filipu Udeu na obaranju nacionalnog rekorda

Povodom najnovijeg uspjeha u nizu našeg proslavljenog gimnastičara, srebrnog olimpijca Filipa Udea, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, Filipu i njegovom timu uputio je čestitku u kojoj stoji:

“Dragi Filipe!

Vjerovao sam u tebe i prije ovog niza sjajnih rezultata, potvrđenih u srijedu u Moskvi prvim mjestom te osobnim i nacionalnim rekordom. Znao sam da pred tobom stoji još sjajnih medalja, kojima ćeš čakovečku i hrvatsku gimnastiku dizati na pobjednička postolja diljem svijeta, ali i uspješno promovirati grad iz kojeg dolaziš i u kojem živiš. Čakovečki sport nije mogao bolje završiti ovu godinu, na tome su ti svi stanovnici Čakovca zahvalni.

Sportski uspjesi najbolji su promotor neke sredine, pogotovu manje poput Čakovca. Mi u sport općenito, a posebno gimnastiku, kontinuirano ulažemo, nastojeći stvoriti uvjete za treniranje, napredovanje i stvaranje rezultata. Ovaj tvoj posljednji uspjeh ponovno je pokazao da smo bili u pravu kad smo potpisali Sporazum o financiranju olimpijskog ciklusa s Gimnastičkim klubom “Marijan Zadravec Macan”. Posebno mi je drago što je ovo prvo mjesto i potvrda da se ulaganje u sportsku infrastrukturu, trenere i popularizaciju gimnastike isplati.

Uvijek će biti zapisano da si u Moskvi 17. prosinca 2014. godine osvojio prvo mjesto te postavio novi hrvatski rekord. Za taj uspjeh, naravno, najviše si sam zaslužan, no uz tebe je i cijeli stručni gimnastički tim. Čestitam i tvojim trenerima koji su s tobom u Moskvi, ali i svima onima s kojima si svih ovih godina naporno radio. Gimnastika u Čakovcu ima budućnost, zahvaljujući tebi Filipe, tvojim trenerima, ali i svim djelatnicima kluba.

I na kraju, želim da već na prvom sljedećem natjecanju ponoviš ovakav odličan rezultat, da briljiraš na Europskom i Svjetskom prvenstvu, da se lakoćom plasiraš na Olimpijske igre te da i tamo budeš najbolji, na ponos svih nas.”

Gradonačelnik
Grada Čakovca
Stjepan Kovač

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije