Popularizacija sjedeće odbojke u Atonu

>> Popularizacija sjedeće odbojke u Atonu

Ovog vikenda NGC Aton domaćin je 8. memorijalnog kupa u sjedećoj odbojci, koji se i ove godine odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja i Hrvatskog paraolimpijskog odbora i u organizaciji Hrvatskog saveza sjedeće odbojke te Kluba sjedeće odbojke Agram. Cilj održavanja kupa je promicanje i unaprjeđenje invalidskog sporta te međusobno druženje 13 ekipa s preko 180 natjecatelja.


Porazgovarali smo s tajnikom Agrama Antom Krištom. O razlici klasične odbojke i sjedeće odbojke nam je rekao: “Ako izuzmemo da igrači sjede i visinu mreže te da u svakom trenutku dodira s loptom igrač ne smije biti u zraku s nekim dijelom tijela sve ostalo je isto. Tri seta, servisi, rotacije, prijelaz iz prve u drugu liniju, smečevi, sve je identično odbojci.” O organizaciji natjecanja Krišto kaže: “Ždrijebom su određene četiri grupe u kojima je 12 muških klubova i ženska reprezentacija. Pobjednici će igrati za raspored od 1. do 4. mjesta i tako redom dalje.”



Organizator je iz Zagreba, a igra se u Nedelišću o čemu Krišto kaže: “Zagreb već godina organizira ligaška natjecanja i međunarodne turnire te europsku ligu. Kako smo u sklopu paraolimpijske akademije u Atonu vidjeli ovu prekrasnu dvoranu, a cilj nam je privući ljude, osobito mlađu populaciju, onda smo odlučili doći ovamo s namjerom da pokušamo osnovati klub jer je ovo još jedini dio Hrvatske koji nema ni jedan klub. Volio bih kad bi došli ljudi malo pogledati ovaj izuzetno dinamičan sport. Inače u Hrvatskoj imamo 13 klubova koji su podijeljeni u tri skupine, igramo teritorijalno.”



O tome kako se odbojkaški gosti osjećaju u Međimurju Krišto je za kraj rekao: “Svi su nam maksimalno izašli u susret. Od današnjeg otvaranja gdje su bili brojni dužnosnici do dijela da nam svi pomažu gdje god nam treba. Svi su voljni pomoći.”

Izbornik muške reprezentacije Predrag Dilberović rekao je da mu je želja pripremiti ekipu s kojom bi mogao otići na Europsko prvenstvo te ako je moguće odvesti ih na paraolimpijske igre i Rio. Trenutno je najveći problem što je vrlo malo mladih igrača koji su uključeni u ovaj sport.


Natjecanje završava u nedjelju oko 14:00 sati pa ako ste u prigodi navratite u dvoranu Aton u Nedelišću i pogledajte završnicu kupa Hrvatske u sjedećoj odbojci.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije