Dvije medalje karatista Male Subotice u Budimpešti

Nakon uspjeha u Križevcima karatisti iz Male Subotice odlučili su pohoditi jedan turnir izvan Republike Hrvatske. Odluka je pala na Tatami Cup 2014. koji se održao u Budimpešti prošlog vikenda. Na natjecanju je sudjelovalo 680 natjecatelja iz 18 zemalja. Sudjelovala je i naša prva ekipa koja se hrabro borila s neugodnim protivnicima te neiskusnim i tendencioznim sucima. Naime natjecanje je bilo izlučni turnir nacionalne selekcije Mađarske za predstojeće Europsko prvenstvo za kadete i juniore u Švicarskoj te su suci “vukli” za domaće natjecatelje kojima je rangiranje na natjecanju značilo odlazak ili ostanak kući.

Usprkos takvom okruženju osvojili su dvije medalje. Najsjajniju je kući donio Mihael Sirc osvojivši zlato u kategoriji učenika do 47 kilograma u četiri teške borbe pobijedivši sve svoje protivnike. Dominik Murković je nakon što je u polufinalu sudačkim odlukama bio oštećen i nije ušao u finale, u sljedećoj borbi četvrtoj po redu osvojio broncu u učenicima do 34 kilograma.

Drugi naši natjecatelji zaustavljeni su u prije borbi za medalju. Antonia Ružić u drugom kolu učenica do 38 kilograma, Nika Žerjav u prvom kolu učenica do 32 kilograma, Maria Murković u prvom kolu kadetkinja +54 kilograma te Filip Novak u juniorima do 68 kilograma. Borbe su bile dobre i naši natjecatelji mogu njima biti zadovoljni.

Ostalo je nezadovoljstvo odlukama sudaca koji su bili više nego pristrani, a i neiskusni (u borilištu 4 od 7 sudaca nije imala ni 20 godina) što je veliki minus tako natjecateljski kvalitetnom turniru. Natjecatelje su pratili Filip Novak i trener Tomislav Magalenić, a s tribina pratili i navijali njihovi roditelji.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije