Centrometal u polufinalu kupa Hrvatske

Za svega sat vremena Centrometal je potvrdio pobjedu u prvom susretu u Karlovcu i izborio nastup u polufinalu kupa Hrvatske. Prije svega četiri dana nekompletni Centrometal poražen je u Karlovcu u prvenstvenom susretu sa 3:2. Stoga su ovaj susret dočekali s maksimalnim oprezom i u najjačem sastavu.

OKM CENTROMETAL – OK KARLOVAC 3:0 (14, 17, 14)
Dvorana NCG Aton u Nedelišću, gledatelja: 100.
Suci : Bingula, Turković (oba Zagreb)
OKM Centrometal: Palinkašč, Čičković, Puđa, Gotal, Juras, Petran, Marciuš, Posavec, Kurteš, Novak, Stanković, Demirović (treneri Kirić i Kovačić)
OK Karlovac: Ličina, B. Gojak, D. Jakšić, Blažević, Džafer, Perušić, Šćulija, F. Jakšić, K.Gojak, Janjanin, Brajdić (treneri Zec i Marušić)

Na početku susreta gosti su bili ravnopravni, ponajprije zahvaljujući lošijem prijemu domaćih. Poravnato je kod 10:10, neizvjesno još kod 15:13. No nakon serije Demirovića Centrometal odlazi na pet poena prednosti. Od tada do kraja susreta prijem Centrometala je besprijekoran i gosti više nemaju nikakvih šansi. Za kraj seta čak sedam uzastopnih poena nakon servisa Posavca za 25:14.

Drugi set jako sličan prvom, gosti se drže do 7:6. Onda na servis dolazi Gotal, a domaći rade osam uzastopnih poena i taj je set tu riješen. Do kraja seta ulaze kod domaćih Puđa, Juras i Stanković te održavaju prednost za konačnih 25:17. U tom trenutku je bio poznat i ukupni pobjednik ova dva susreta.

Početkom trećeg seta oba trenera kreću s tri promjene u ekipama. Kod domaćih kreću Karlo Novak, Puđa te Palinkaš na mjestu korektora, kod Karlovca ulaze Filip Jakšić, Karlo Gojak i Perušić. I domaći su opet puno bolji. Set je riješen serijom Karla Novaka na servisu. Na kraju je opet 25:14. Domaći utakmicu završavaju samo s liberom Petranom obzirom na početnu postavu.

Final four će se održati u Rovinju. Polufinale se igra u petak 19. prosinca, a finale dan kasnije u subotu 20. prosinca. Na Final four su se plasirali još Mladost Marina Kaštela koja je nadoknadila poraz u Sisku od 1:3 i zlatnim setom prošla dalje. Na isti način plasirao se i Rovinj koji je nadoknadio poraz u Rijeci 0:3 i također prošao pobjedom u zlatnom setu. Tamo je i zagrebačka Mladost koja je bila bolja od osječke Murse u oba susreta 3:1.

Centrometal će u polufinalu igrati s jednom od Mladosti kako odredi ždrijeb obzirom da će one biti nositelji. Zanimljivo da je Centrometal u prvom dijelu prvenstva kod kuće svladao sva tri učesnika Final foura i to zagrebačku Mladost 3:0, kaštelansku Mladost 3:1 i sa 3:0. Na samoj završnici Centrometal ima prilike upustiti se u ravnopravnu borbu za taj trofej.

Naredni susret Centrometal igra u nedjelju u Atonu kad u sklopu osmog kola 1.A lige dočekuje Rijeku. Utakmica se igra sa početkom u 18:00 sati, a ulaz je besplatan.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije