Rukometašima Čakovca Neores cup

>> Rukometašima Čakovca Neores cup

U subotu 6. rujna u organizaciji MRK “Čakovec” i TD NEORES d.o.o., Mursko Središće u sportskoj dvorani Mursko Središće održan je međunarodni rukometni turnir pod nazivom “NEORES CUP”

Na turniru su sudjelovale četiri ekipe i to:
MRK “ČAKOVEC” – član 3. Hrvatske rukometne lige Sjever
TSV SCHWABMUNCHEN – član 3. regionalne lige Njemačke
RK “IVANČICA” , Ivanec – član 1. Hrvatske rukometne lige
RD “MOŠKANJCI-GORIŠNICA” – član 2. Slovenske rukometne lige

Ideja o održavanju međunarodnog rukometnog turnira rodila se prilikom druženja vlasnika TD Neores d.o.o., gospodina Stefana Andreasa Kreste i njegovog dugogodišnjeg prijatelja, trenera u Njemačkom klubu TSV Schwabmunchen, gospodina Rainholda.

Tako je u rukometni klub iz Njemačke već u četvrtak stigao u Međimurje, uslijedila je večera u poznatom restoranu “Stara Vaga” i kratko druženje u caffe bar-u “Patrix” Čakovec te odlazak na spavanje u Pansion “Monika”.

U petak su za goste iz Njemačke, u sportskoj dvorani u Murskom Središću, organizirana dva treninga i utakmica protiv RK “Nedelišće”, ručak u restoranu Cimper u Murskom Središću i večera u organizaciji slastičarnice “Aquimi” iz Čakovca, nakon koje je uslijedilo upoznavanje s vinskom kartom Međimurja koju je u svom podrumu prezentirao poznati vinar Damir Belović.

U subotu je s početkom u 9:30 sati započeo turnir gdje su u prvoj utakmici snage odmjerili MRK “Čakovec” i TSV Schwabmunchen, a domaćin je bio bolji rezultatom 32:20 i tom se pobjedom plasirao u finale.

Nakon utakmice uslijedilo je službeno otvorenje turnira od strane gradonačelnika grada Mursko Središće gospodina Dražena Srpaka, a gostima se na njemačkom jeziku obratio i gospodin Kresta.

U drugoj utakmici odigranoj između RK Ivančica Ivanec i RD Moškanjci Gorišnica gosti iz Slovenije bili su bolji rezultatom 29:31.

Nakon dvije odigrane utakmice svi su sudionici turnira otišli na ručak u Restoran Cimper u Murskom Središću, dok su za to vrijeme snage odmjerili kadeti MRK Čakovec i RK Ivančica, a u kojem su srazu gosti bili bolji rezultatom 18:24, koje je poslije utakmice također čekao spreman ručak.

Nakon pauze utakmicu za treće mjesto između RK Ivančica i TSV Schwabmunchen dobila je ekipa RK Ivančica rezultatom 25:20.

Finalni susret između domaćina MRK “Čakovec” i RD Moškanjci Gorišnica bio je prava rukometna poslastica. Iako je domaćin na poluvremenu gubio pet razlike, požrtvovna igra u obrani, kao i čudesne obrane Ivana Horvata osigurale su na kraju neriješen ishod i bornu za naslov na penale. U izvođenju sedmeraca bolji su bili domaći igrači koji su na krilima Bruno Levaka i Ivana Horvata osigurali naslov pobjednika.

Najbolji pojedinci na turniru bili su:
vratar – Tement A. iz RD Moškanjci Gorrišnica
strijelac – Rainevski N. iz RD Moškanjci Gorišnica
najbolji igrač – Bruno Levak iz MRK Čakovec

Gospodin Kresta osim što je pokazao zavidne organizacijske sposobnosti više puta je tijekom nekoliko dana iznenadio sudionike (organizacijom ručka i večera, spavanja za goste iz Njemačke, organizacijom obilaska vinarije Belović i sl.), dok je u suradnji s gradom Mursko Središće organizirao dvoranu (obzirom TD Neores d.o.o. tijekom godina kuntinuirano pomaže raznim udrugama s područja grada Mursko Središće) i o svom trošku prigodne majice za sve sudionike.

Nakon turnira održana je večera u dvorani, nakon koje su se igrači domaćina, gosti iz Njemačke i organizatori uputili prema gradu Čakovcu na zajedničko druženje u Caffe bar Arcus.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije