Kokot i Rebernik zabili za slavlje Međimurja

U 4. kolu 3. HNL istok Međimurje je pobijedilo Koprivnicu 2:0 golovima Kokota u prvom poluvremenu i Rebernika u drugom. Teren je bio mokar, lopta skliska, nezgodna i brza. Prvo poluvrijeme smo vidjeli nekoliko pokušaja i s jedne i s druge strane, no vratari Šafarić i Nemec uglavnom su bili besposleni.

Tako je bilo sve do 43. minute. Tada je Dodlek lijepo prošao po desnoj strani, zavrnuo je loptu u sredinu, a na ubačaj se najbolje snašao Kokot koji je loptu preusmjerio u gostujuću mrežu za 1:0. Gol je pao u idealno vrijeme, na poluvrijeme se otišlo s golom prednosti.


Lopta u suparničkoj mreži kao da je suzbila grč kod Međimurja i u nastavku smo vidjeli niz lijepih akcija i prigoda. Jedna od njih je realizirana u 69. minuti. Stojkov se lako riješio svog čuvara, dodao povratnu loptu za Golika koji je zatresao vratnicu, lopta se odbija na noge Reberniku koji mirno zabija za 2:0.


Bilo je još čakovečkih prigoda pa su gosti dobro prošli sa samo dva gola u svojoj mreži jer je domaćin u drugom poluvremenu bio dominantan sa stalnim pritiskom. U 80. minuti Međimurje je imalo još jednom stativu. Imala je i Koprivnica neke svoje prigode, no vratar Šafarić je bio na visini zadatka.

Nakon 4 kola Međimurje ima 6 bodova s dvije domaće pobjede i dva gostujuća poraza. U subotu Međimurje gostuje kod Oriolika, a nakon toga dočekuje Đakovo Croatiju.

Mario Kovačević: “Čim smo postigli gol dečki su se oslobodili”

Nakon susreta trener Međimurja Mario Kovačević je izjavio: “Vrijedna pobjeda za nas, bilo nas je strah danas. Ekipa Koprivnice imala je dan više odmora, mi smo u nedjelju imali tešku utakmicu u Bijelom Brdu. U prvih dvadeset minuta smo bili malo u grču, poslije je bila naša dobra utakmica. Zabili smo na vrijeme golova i zasluženo pobijedili.

Napravili smo neke promjene u ekipi. Mesarić nije igrao zbog kartona, stavili smo nove stopere pa smo u sredini imali malo slabiju pas igru. Čim smo postigli taj gol bilo je puno bolje, dečki su se oslobodili i to drugo poluvrijeme je bilo onako kako bismo mi trebali igrati. Moram reći da je Koprivnica prvo poluvrijeme solidno igrala, imali su snage, trčali su i borili su se. Nisu ni oni nama odmah d početka dozvolili da se razigramo. Čim smo zabili gol bilo je puno lakše.”

O dvije domaće pobjede bez primljenog gola i dva gostujuća poraza Kovačević je dodao: “Mi smo i u ove dvije utakmice protiv Bjelovara i BSK-a htjeli pobijediti. U bijelom Brdu smo dobro odigrali prvo poluvrijeme, no sami smo sebi zabili gol. Taj autogol nas je bacio unatrag. Ekipa BSK-a je kvalitetna i to su iskoristili i pobijedili su. Mi idemo protiv Oriolika odigrati što bolje i da pobijedimo. To je mlada ekipa i rekao sam da će biti puno oscilacija, ja se nadam da će biti što manje. Mlada je ekipa, ja se nadam da će biti još bolje i da ćemo onda moći ići u goste i pobjeđivati.”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije