Hrvatski olimpijski dan u Pribislavcu uveličale bivše olimpijke

>> Hrvatski olimpijski dan u Pribislavcu uveličale bivše olimpijke

U znak sjećanja na 10. rujna 1991. godine, kada je utemeljen Hrvatski olimpijski odbor, svake godine na taj se datum obilježava Hrvatski olimpijski dan. I ove godine u svim su se međimurskim školama i vrtićima nizom aktivnosti podsjetili na to što sport znači za svakog čovjeka, a posebno na to koliki je njegov značaj u razvoju djece.

Priliku da upoznaju prave vrhunske sportašice i nekadašnje Hrvatske olimpijke imali su učenici osnovne škole Vladimir Nazor u Pribislavcu kojima su u goste stigle skijašica Nika Fleiss, atletičarka Ivana Brkljačić i rukometašica Klaudija Bubalo.


Bivše ponajbolje hrvatske sportašice slažu se u tomu da je sport izuzetno važan u razvoju svakog djeteta

O važnosti sporta upravo u razvoju djece sportska direktorica i bivša istaknuta igračica Lokomotive i hrvatske reprezentacije Klaudija Bubalo je kazala kako je važno poticati mlade na sportske aktivnosti, što je izuzetno važno i dobro za budućnost s obzirom na to da se svi oni koji se bave sportom u ranoj mladosti žive tako i kasnije.

To je naravno i manji trošak u državnom proračunu, jer ljudi su zdraviji, svjesniji su odgovornosti prema sebi i svojem tijelu. Naime kazala je Bubalo, porazan je podatak da je prema posljednjim anketama svako šesto dijete u Hrvatskoj pretilo, što znači da se djeca manje bave sportom a puno su više ispred računala.

Stoga je izuzetno važno da se svi oni koji su se godinama bavili sportom i koji su i danas aktivni u sportskim organizacijama sudjeluju u ovakvim akcijama i da potiču djecu da što više vremena provode na sportskim terenima jer to je jedini ispravni put prema očuvanju organizma.

S time da sport može pozitivno utjecati, odnosno čak promijeniti nečiji život slaže se i bivša atletičarka, bacačica kladiva Ivana Brkljačić, koja je kako je istaknula, kao mlada stigla u Zagreb iz rodnog Gospića i u tom trenutku sport joj je bio sve. Imala je zacrtani cilj i sport kao novo životno usmjerenje odnosno, on je njezin današnji posao i zanimanje.

Jedna od nekada ponajboljih hrvatskih skijašica Nika Fleiss mladima u Pribislavcu je poručila da poštuju i prate sport, a još bi bolje bilo da se nekim od sportova i aktivno bave. Ne moraju biti profesionalni sportaši, već će biti dovoljno da se dva do tri puta tjedno kreću skaču, trče, jer kretanje je bitno, ne samo danas kada se obilježava Hrvatski olimpijski dan, već je bitno da se sport živi.

O tomu pak kako sport živi u Pribislavcu govorila je općinska načelnica Višnja Ivačić pritom istaknuvši da se mladi okupljaju ponajprije u ekipnim sportovima putem odbojkaškog kluba Kaštel, nogometnog kluba Polet i sportskog ribolovnog društva Sunčanica.

Zamjenica međimurskog župana Sandra Herman nekada i sama ravnateljica u osnovnoj školi u Pribislavcu pak je kazala kako Međimurska županija zapravo kroz cijelu godinu promiče sport raznim logističkim i financijskim potporama, pogotovo za one najmlađe, dok je današnji Hrvatski olimpijski dan sam poticaj mladima da se aktivno u ključe u sportske aktivnosti.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije