Svjetsko prvenstvo: Ribolovci “okupirali” donje Međimurje

Drugi dan slobodnih treninga 61. Svjetskog prvenstva u ribolovu udicom na plovak koje se od 8. do 14 rujna održava na 3,8 kilometara dugoj dionici odvodnog kanala HE Dubrava između Svete Marije i Donje Dubrave pokazao je koliko će zahtjevan ribolov biti u Hrvatskoj.

Predsjednik Organizacijskog odbora SP-a Zoran Pfeifer potvrdio je kako su u našu zemlju stigli članovi svih 37 reprezentacija i da su svi isprobali stazu i trenirali na vodi. Kazao je kako slika s odvodnog kanala najbolji govori sama za sebe – dokle pogled seže, sve samo ribolovci. Preko 350 natjecatelja i članova ekipa drugi dan za redom doslovce su okupirali zapadnu obalu kanala.

Svi natjecatelji zaključili su kako će ovogodišnje Svjetsko prvenstvo biti u mnogo čemu zahtjevnije od dosadašnjih. Naime, voda u Međimurju je vrlo brza, a to od natjecatalja zahtjeva iznimni fizički napor. Toga su bili svjesni u našoj reprezentaciji pa su kockasti ribolovci pripreme odrađivali, između ostalog i u teretani, a to im se sada vraća.

Najiskusniji u hrvatskoj reprezentaciji Dražen Štajduhar smatra kako se postavljeni cilj, ući među 10 najboljih na svijetu, može ostvariti, ali trebat će pričekati kakve će uvjete donijeti najavljeno pogoršanje vremena i kiša u srijedu te četvrtak. Kapetan izabrane hrvatske vrste, Miljenko Perko, poručio je kako domaći teren donosi i određeni pritisak, ali smatra da će se naši ribolovci znati nositi s njime.

Prva dva dana slobodnih treninga pokazala su kako postoji veliki interes publike, a on će se pojačati kako se bude približavao vikend i dva natjecateljska dana. Očekuje se da će ovaj dio Hrvatske ostvariti 10 tisuća noćenja što će dati veliki poticaj razvoju kontinentalnog turizma.

Svečano otvorenje SP-a u ribolovu udicom na plovak bit će održano 11. rujna u Prelogu s početkom u 18 sati, dok će obavezni trening (12. rujna) i natjecanje (13. i 14. rujna) biti održano na odvodnom kanalu HE Dubrava između Svete Marije i Donje Dubrave. Pokrovitelj Svjetskog prvenstva je Predsjednik Republike dr. Ivo Josipović.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije