Filip Ude: “Vjerujem u finale, želja je svjetska medalja”

>> Filip Ude: “Vjerujem u finale, želja je svjetska medalja”

22. prvenstvo Hrvatske u gimnastici za senior/ke i junior/ke održano je danas u nacionalnom gimnastičkom centru Aton. Nakon državnog prvenstva, Filip putuje u Szombateliy na posljednju provjeru prije SP, nakon čega putuje na posljednje pripreme koje će obaviti u ruskom gimnastičkom centru sa najboljim svjetskim gimnastičarima.  



Uz PH u Atonu je održana konferencija za novinare na kojoj je bilo riječi o dosadašnjim rezultatima te koji su planovi za dalje. Gimnastičarke ne putuju na Svjetsko prvenstvo jer je došlo do smjene generacija. Mlade djevojke prve rezultate pokazale su na EP, iduće godine putuju na 1. europske olimpijske igre u Baku, a u Glasgowu će biti 1. kvalifikacije za OI i cilj je odlazak na te igre.



Svjetski gimnastički kup ide svoje kraju, ostalo je još samo jedno od sedam natjecanja, a naši gihmnastičara je čak pet u top tri svjetskih ljestvica. Marković, Seligman i Možnik drže prva mjesta, a Ude i Đerek druga. Nakon Szombateliya gdje će nastupiti muška i dio ženske reprezentacije 25. rujna se kreće u Kinu, a oni koji će nastupati u finalu tamo će biti do 13. listopada. Želja je barem jedno finale, a naravno gimnastičari se nadaju da će ih biti više, a velika želja je i medalja.



Tijana Tkalčec: “Nadam se povratku iduće sezone”

Nakon problema s ozljedom naša Tijana Tkalčec se polako vraća: “Nakon prvog dijela sezone uspješno sam sanirala lijevi zglob. Polako se vraćam, iduće godine plan je nastupiti na Svjetskim kupovima i Europskom prvenstvu.”



Filip Ude: “Vjerujem u finale, želja je svjetska medalja”

Filip Ude opet je ponovio svoju želju: “Donekle sam zadovoljan prvim dijelom sezone, a nezadovoljan sam Europskim prvenstvom gdje sam pao i htio bih to ispraviti na Svjetskom prvenstvu u Kini. Čeka nas zadnja provjera u Mađarskoj i putujemo 25. rujna. U Kini se nadam i vjerujem u finale, a želja mi je svjetska medalja.”

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije