Seminar za rukometne suce i nadzornike

Udruga hrvatskih rukometnih sudaca je u Spa & Sport Resortu Sveti Martin na Muri od 29. do 31. kolovoza 2014. godine organizirala seminar za suce i nadzornike suđenja sa međunarodnim predavačima. Seminar je u trajanju od tri dana imao svoj stručno-edukativni dio, testiranje fizičke pripreme te testiranje poznavanja pravila rukometne igre.

Stručno-edukativni dio predvodili su g. Manfred Prause, predsjednik Komisije za pravila igre i rukometne suce pri Međunarodnoj rukometnoj federaciji (IHF Playing Rules and Referees Commision – PRC) i g. Ramon Gallego, član PRC-a. G. Manfred Prause održao je predavanje “Postavljanje i kretanje sudaca na rukometnom terenu”, a g. Ramon Gallego predavanja “Mentalna priprema sudaca”, “Fizička priprema sudaca”, “Situacije s krilnih pozicija”, “Prosudbu koraka na utakmici” te interaktivnu radionicu s video testom specijalnih situacija.

Seminar je zaključen predavanjem g. Davora Tora “Psihosocijalni pristup utakmici i radu nadzornika suđenja sa sucima” te video analizom situacija iz Premijer i 1. HRL koju su vodili g. Anto Josić i g. Boris Milošević. Seminaru je ukupno prisustvovalo 90 sudaca i 11 nadzornika suđenja iz cijele Hrvatske iz svih rangova natjecanja.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije