U subotu prvenstvo Hrvatske u gimnastici u Atonu

Nakon dugog i ne baš toplog ljeta polako se približila i nova nastavna godina. Samim time i pripremne aktivnosti u gimnastičkom klubu Marijan Zadravec Macan su na maksimumu. Iako su natjecatelji i natjecateljice trenirali praktički cijelo ljeto većina programa započet će s treninzima 8. rujna početkom nastavne godine.

Kako su tekle pripreme i šta nas čeka novoga u ovoj školskoj godini rekao nam je sportski direktor Mario Vukoja: “Najvažnija stvar koju smo napravili je to da smo uspjeli verificirati sve naše programe. Dobili smo suglasnost  Agencije za odgoj i obrazovanje, odobrenje nadležnog ministarstva te u konačnici i riješenje za rad Državnog ureda za opću upravu Međimurske županije te smo postali ustanova iz sustava pri Ministarstu znanosti obrazovanja i sporta za dječje vrtiće time smo postali jedan od rijetkih klubova koji za svoj rad ima svu zakonski propisanu dokumentaciju. Ovim putem pozivamo sve roditelje i djecu da se priključe našim izrazito kvalitetnim programima pod nadzorom školovanih i specijalziranih stručnjaka. Želja nam je također da do kraja godine zaposlimo još dva kineziologa te se nadamo da ćemo uspjeti zatvoriti financijsku konstrukciju.” Više detalja možete saznati na preuređenoj i redizajniranoj stranici www.gimnastika-cakovec.hr.

Kakve novosti nas očekuju?
Nastavit ćemo s obiteljskim družionicama, koje su se pokazale vrlo uspješnima, organizacijom natjecanja, ali najvažniji novi program koji želimo uvesti je dječja igraonica koja bi se provodila subotom u Macanovom domu pod stručnim nadzorom, gdje bi roditelji mogli ostaviti svoju djecu pod stručnim nadzorom te u miru mogli obaviti svoj jutarnji i popodnevni shoping.

Natjecanja, pripreme, putovanja?
Kao što smo rekli nakon dugog ljeta, kada smo odradili veći dio priprema naše natjecatelje očekuju i natjecanja prvo od njih će biti 22. prvenstvo Hrvatske za senior/ke, junior/ke koje će se održati 6. runa u nacionalnom gimnastičkom centru Aton. Na njemu će nastupiti Filip Ude kojemu će ovo biti provjera odnosno kontrolno natjecanje prije odlaska u Kinu, na Svjetsko prvenstvo, Leon Leonardo Ružić koji će tražiti svoj ulazak u juniorsku reprezentaciju te reprezentativke Tijana Tkalčec i Stella Petran koja mora potvrditi status potencijalne olimpijske kandidatkinje.

>>> Satnica natjecanja

Nakon državnog prvenstva, Filip putuje u Szombateliy na posljednju provjeru prije SP, nakon čega putuje na posljednje pripreme koje će obaviti u ruskom gimnastičkom centru sa najboljim svjetskim gimnastičarima.  U Kinu na SP će putovati sljedeća delegacija: Filip Ude sportaš, Igor Kriajimski trener, sudac Damir Fotak (kojem će ovo biti vatreno krštenje) te Mario Vukoja koji je dobio poziv svjetske gimnastičke federacije te će na prvenstvu biti D sudac. Sve u svemu čeka nas vrlo dinamični i zanimljivi rujan te još jednom koristimo ovu priliku da pozovemo sve roditelje i djecu da se uključe u programe gimnastičkog kluba i u svakom slučaju općenito da ukljuće svoju djecu u sportske aktivnosti.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije