Danijel Turek iz Preloga sudjelovao na dvostrukom Ironmanu

>> FOTO: Danijel Turek iz Preloga sudjelovao na dvostrukom Ironmanu

Dana 22. i 23. kolovoza 2014. godine u mjestu Bakovci, pokraj Murske Sobote u Sloveniji, održano je Svjetsko prvenstvo u dvostrukom ultra triatlonu popularno zvanom dvostruki Ironman. Hrvatska je imala 8 predstavnika, a među njima je bio Danijel Turek iz Preloga, tajnik Triatlon kluba Međimurje i član Hrvatskog Ultra Triatlon Teama, javlja Prelog.hr.

O vrsti natjecanja i intenzitetu kakav je dvostruki Ironman govore podaci o preprekama koje je potrebno savladati; 7.6 kilometara plivanja, 360 kilometara vožnje bicikla i 84.4 kilometara trčanja. Postojali su vremenski limiti u natjecanju tako da su natjecatelji disciplinu plivanja morali savladati u roku od četiri sata, dok su vožnju biciklom i trčanje morali svladati za petnaest sati.

Između 17 država i 48 natjecatelja iz cijeloga svijeta, Danijel Turek je svladao ukupnu udaljenost u vremenu od 25 sati i 8 minuta, čime je zauzeo respektabilno 16. mjesto od 39 natjecatelja koji su stigli u cilj, a da nisu prekoračili limit. Danijel do sada ima završenih 5 jednostrukih utrka Ironman distance koja uključuje 3.8 km plivanja, 180 km vožnje biciklom, 42.12 km trčanja, te mu je ovo bio prvi nastup na dvostrukom Ironmanu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije