Održan međunarodni streličarski turnir u Križovcu

Protekle nedjelje streličarski klub “Katarina Zrinski” organizirao je drugu godinu za redom, međunarodni streličarski turnir na nogometnom igralištu u Križovcu.

Turnir je prigodnim riječima dobrodošlice otvorio Dražen Srpak, gradonačelnik Murskog Središća. Uz ljubazne i srdačne domaćine te odličan teren i organizaciju turnir je održan uspješno, a nastupili su streličari iz sedamnaest klubova Slovenije i Hrvatske. Najbrojniji su bili domaći s 12 streličara i osvojili 8 zlatnih medalja u turniru i još dvije zlatne nakon finala.

U standardnom luku u kategoriji dječaka do 12 godina izvrsno je pucao Jan Miljan koji je uz novi osobni rekord osvojio i zlatnu medalju. U kategoriji seniora Tihomir Miljan osvojio je zlatnu medalju, a Stijepan Oehler brončanu.

U olimpijskom luku u kategoriji dječaka do 12 godina Ivo Maček osvojio je zlatnu, a Krešo Vurušić srebrnu medalju. U kategoriji do 14 godina zlatnu medalju osvaja Antonio Vuk. Među seniorima najbolji je bio Krešimir Štrukelj osvojivši zlato, a Božidar Vurušić osvaja srebro.

U veteranskoj kategoriji odlično je pucao Mihael Štebih i postavio novi državni rekord te pri tom osvojio i zlatnu medalju.  U stilu dugog luka u seniorskoj kategoriji Valentino Novak osvaja zlatnu medalju.    

U stilu goli luk Marija Rojko osvaja zlatnu medalju u kategoriji juniorki. U stilu složenog luka svoj prvi nastup upisao je Matija Videc i zauzeo četvrto mjesto među seniorima.

U finalnim borbama među seniorima i juniorima olimpijskog luka na 70 metara, domaći streličari Štrukelj i Vurušić ušli su u finale gdje je Štrukelj bio malo bolji i osvojio zlato. Među veteranima i kadetima na 60 metara u finale su ušli Štebih i Nino Potrkač iz SK “Glina”, a ovaj puta bolji je bio Štebih i osvojio zlatnu medalju.  

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije