Nautičari Labuda najbolje brodili Prelogom

U veteranskom finalu 34. Memorijala ing. Vladimira Skoka u Prelogu igrali su Nautički klub Labud i Iskopi Radiković. Pomalo iznenađujuće Labud je slavio 2:0 i osvojio ovaj turnir. Osim osvajanja turnira najboljim vratarem proglašen je Mario Bartolić, a najbolji strijelac je bio Dean Petrić, obojica iz Labuda.

Igrači koji su nastupili na turniru za Labud: Bartolić Mario, Bogdan Mladen, Poljak Damir, Mustač Ivica, Frančić Siniša, Gašparić Mario, Stjepan Srpak, Petrić Dean, Kos Nenad, Srpak Kristijan i Goričanec Nikola.
 
Nautički klub Labud je udruga građana na području grada Preloga koja direktno svojim djelovanjem iskazuje interes za razvoj ruralnog turizma na način da želi približiti građanima grada, stanovnicima čitavog Međimurja, ali svakako i svim posjetiocima i dobronamjernim gostima u našem kraju ljepote i mogućnosti rijeke Drave i akumulacijskog jezera HE Dubrava. Jedna od aktivnosti koja se organizira je kamp kajakaša i regata kajakaša pod nazivom “Kup grada Preloga” i regata za koju možemo reći da je  tradicionalna i  održava se od samog osnivanja nautičkog kluba od 2002. godine i slobodno možemo reći da je poprimila i međunarodni karakter jer uz hrvatske kajakaše  sudjeluju i  kajakaši iz susjedne Slovenije i Madžarske.

Također kao najveći pomak u organizacije ove trke je to što su vlastitim radom i ulaganjem izgradili stazu, napravili objekt te uredili ulaz u vodu i samim time zadovoljili sve kriterije za održavanje finalne utrke hrvatskog kajakaškog saveza – mirne vode. Ove godine 6. srpnja dobili su finalnu utrku kupa RH u kajaku i kanuu na mirnim vodama.
 
Svake se godine u toku mjeseca srpnja organizira i utrka upravo tih tradicionalnih dravskih čamaca “Trofej labuđe pero” i zajedničko druženje koje također iz godine u godinu privlači sve više posjetitelja i zaljubljenika u prirodu i rijeku Dravu.

Prošle godine 1. srpnja 2013. organiziran je  na prostorima uz Dravu  Festival preloške kulture pod nazivom “Feprek”. Želja je da ta manifestacija također postane tradicija i da doprinese novom vidu razvoja turizma u našem kraju. Ovo je još jedan mali i skromni prilog razvoju ruralnog turizma te očuvanja okoliša i tradicija kulturne baštine.
 
Nautički klub sudjeluje u svim gradskim manifestacijama, nezaobilazna su udruga  preko 100 članova koji nesebično daju svog slobodnog vremena za klub i grad, a očito se i u malom nogometu snalaze jako dobro.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije