Josip Zbiljski: “Pišete poluistine i proizvoljne konstrukcije”

Na naš tekst Čukovec odustao, Čakovec u međužupanijskoj ligi pod komentarima nam se javio Josip Zbiljski iz NK Archea – Čakovec oštro se obrušivši na naš tekst s ne baš pretjerano biranim riječima: “Naslov vašeg teksta i ono što ste kasnije u njemu napisali uistinu se ne slažu i ne odgovaraju istini. Nije mi jasno zašto je, kad je u pitanju NK Archea – Čakovec teško pisati istinu i samo istinu. To pišem iz razloga što NK Archea-Čakovec nije sudionik Međužupanijske lige zato što je od natjecanja odustao NK Čukovec ’77 ( što je meni osobno uistinu iskreno žao), već zato što je pravo nastupa stekao svojim plasmanom tj. kao bivši trećeligaš.

Klub je ispunio sve uvjete koji su pred njega (kao i sve druge sudionike lige) stavljeni i morao je biti uvršten u natjecanje prije drugih članova Županijske lige iz Međimurja. Ovakvim pisanjem poluistina i proizvoljnim konstrukcijama samo nanosite štetu Klubu i ljudima koji se trude da Klub održe na životu. Istina je da je NK Archea-Čakovec u proteklih godinu dana imao poteškoća kako financijskih tako i organizacijskih, ali nesebičnim angažiranjem nekolicine entuzijasta klub je opstao i sačuvan što je i bio prvenstveni cilj.

Po prvi puta u zadnjih nekoliko godine Klub je podmirio sve svoje financijske obveze prema službenim osobama i Savezima, sada se sređuje i organizacijski i igrački te stoga vjerujemo da će se vratiti na staze uspjeha. Molimo Vas, ako nam ne želite pomoći ne morate to činiti, ali nemojte nam odmagati dezinformacijama javnosti, toliko ipak možete.”

A naš odgovor jest…

U službenom glasilu ŽNS Varaždin napisane su odluke Izvršnog odbora od dana 14. srpnja gdje uz ostalo stoji pod točkom 2: “Jednoglasno se donosi Odluka, usvaja se izvješće Komisije za utvrđivanje MSPU za klubove koji su se prijavili za sustav natjecanja MŽNL ČL-VŽ u natjecateljskoj sezoni 2014/15.

Konstatira se da od prijavljenih 20 klubova NK “Lepoglava” je odustala od prijave te je ostalo 19 klubova (12-ČK/7-VŽ).

Konstatira se da NK “Čakovec-Archea” nije ispunio svoje financijske obveze iz natjecateljske sezone 2013/14.,u ostavljenom roku (10.07.2014), te sukladno Odluci IO HNS od 03.04.2014., neće biti uključen u novo natjecanje.

U točki 3 piše: “Jednoglasno se donosi Odluka, o sastavu MŽNL ČK-VŽ u natjecateljskoj sezoni 2014/15.,kako slijedi: Zadrugar (Hrastovsko), Plitvica (Gojanec), Jalžabet (Jalžabet), Ivančica (Ivanec), Plitvica (Selnik), Novi Marof (N.Marof), Zelengaj (Kučan D.), Rudar (Mursko Središće), Nedelišće (Nedelišće), Mladost (Prelog), Graničar (Kotoriba), Polet (Sveti Martin na Muri), Čukovec 77 (Čukovec), Sloboda (Slakovec), Centrometal (Macinec), Naprijed (Cirkovljan), Sloga (Čakovec), Puščine (Puščine).”

Već 22. srpnja zbog hitnosti je sazvana redovna sjednica IO ŽNS Varaždin, a među odlukama piše pod točkom 2: “Jednoglasno se donosi Odluka, usvaja se i prihvaća službeno tumačenje (dopis) HNS (g. Vlado Iveta, tajnik), a vezano na mogući broj klubova učesnika MŽNL ČK-VŽ u natjecateljskoj sezoni 2014/15.

Temeljem istog konstatira se da sve prije donešene Odluke od 14.07.2014., a vezane na MŽNL ČK-VŽ stavljaju van snage i nisu obavezujuće.

Jednoglasno se donosi Odluka, da će u natjecateljskoj sezoni 2014/15., MŽNL ČK-VŽ brojiti 16 klubova u paritetu 10 iz Međimurske i 6 iz Varaždinske županije. Imena klubova učesnika odredit će svaki od Saveza na temelju izvješća Komisije za utvrđivanje MSPU na dan 11. i 12.07.2014. Jednoglasno se donosi Odluka, početak natjecanja MŽNL ČK-VŽ u natjecateljskoj sezoni 2014/15.,je 16/17.08.2014.,prema utvrđenoj satnici i rasporedu.”

Ako netko želi i dalje možemo raspravljati o “pisanju poluistina i proizvoljnim konstrukcijama” i tko “dezinformira javnost”, ali samo uz pomoć službenih dokumenata, a ne po nečijem viđenju ili (ne)shvaćanju situacije. Čakovcu ne odmažemo mi, već oni koji udaraju igrače Čakovca i ne mogu sakupiti 11 igrača za utakmicu pa sramote ime najvećeg grada u Međimurju.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije