FOTO: Ivan Međimurec četvrti na svjetskom prvenstvu u Škotskim igrama

Proteklog vikenda, 5. i 6. srpnja u rumunjskom gradu Satu Mare koji broji oko 110 000 stanovnika, održalo se svjetsko prvenstvo u Škotskim igrama (IHGF Highland Games World Strenght Challeng).

To su povijesne igre u kojima natjecatelji odmjeravaju snagu u bacanju, nošenju i dizanju. Za ovo natjecanje pozivnicu je dobilo 10 natjecatelja iz 8 zemalja. Hrvatsku je u Rumunjskoj predstavljao Ivan Međimurec iz Svetog Križa što mu je bila jako velika čast. Ova sportska manifestacija je poznata po cijelom svijetu i svake godine prisustvuju sve jači, bolji i veći natjecatelji. Natjecanje se održalo u dva dana, po 4 sata i po 4 discipline po danu.

Prvog dana natjecatelji su se natjecali u disciplinama: Breamer stones – 8,4kg, (bacanje kamena sa ramena), Log lift for reps – 115kg, (podizanje balvana iznad glave), Heavy hammer – 10kg, (bacanje čekića) i Medley race, (miješana utrka u nošenju predmeta). Prvi dan je za Ivanova očekivanja prošao jako dobro jer je bio mišljenja kako će put od 700 km utjecati na njegovo tijelo i snagu.

Ali sve je super završilo i prvi dan u ukupnom poretku zauzeo je odlično 3. mjesto zaostajući par bodova ispred vodećih, što mu je dalo veliku nadu da bude među prva tri. Drugog dana na rasporedu su bile slijedeće discipline: Weight for height – 25kg, (bacanje kladiva u visinu), Farmers walk – 2x 110kg for max distance, (nošenje drvenih trupca od 220 kg), Caber toss, (bacanje bandere) i Atlas stones for platform 120, 140, 150, 160, 170kg, (podizanje kugli).

– Drugi dan je bio ispod mojih očekivanja jer navečer sam napravio grešku i nisam uspio regenerirat svoje tijelo i snagu. Kada je počelo natjecanje već kod prve discipline osjetio sam umor u leđima i rukama, što me stajalo dovoljno bodova da izgubim poziciju trećeplasiranog. Do kraja smo imali još tri discipline i pokušao sam da zadržim mjesto barem među prvih pet što sam i na kraju uspio – komentirao je svoj nastup Ivan.



Ukupni poredak nakon dva dana izgledao je ovako:

1. Rafal Kobylarz – POL
2. Johan Langhorst – NED
3. Georg Ögmundsson – ICE
4. Ivan Medimurec – CRO
5. Tibor Kiss – HUN
6. Saliga Tamás- HUN
7. Chad Ullom – USA
8. Kecskés Roni – SRB
9. Alexandreu Cortean – ROM
10. Al Myers – USA

– Ovo natjecanje je za mene jako velikog značaja i zahvalio bih se svim sponzorima koji su mi omogućili da odem na ovo natjecanje: Međimurskoj županiji, Transportima Novak d.o.o Donji Hrašćan,Općini Mala Subotica, AC Jasenović i portalu eMedjimurje.hr. Hvala svim sponzorima od srca i hvala mojem bratu Zaviši koji me bodrio tamo i bio jako velika podrška – rekao je Ivan za naš portal.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije