Oba naslova u Bosnu i Hercegovinu

U organizaciji Teniskog kluba Franjo Punčec Čakovec od 23. do 28. lipnja, po šesnaesti put za redom održan je međunarodni teniski turnir za juniore i juniorke do 16 godina.

Ovaj tradicionalni turnir koji je 1999. godine uvršten i u kalendar Europske teniske federacije – Tennis Europe, od 2011. godine nosi naziv po Marinu Šuici, našem mladom Čakovečkom tenisaču, jednom od najboljih i najtalentiranijih juniora u Europi i svijetu.

Na ovogodišnjem turniru sudjelovalo je 109 igračica i igrača iz sedamnaest država Europe i Australije, a organizacijom te brojem i kvalitetom igrača turnir je potvrdio status najjačeg juniorskog turnira u Hrvatskoj i jednog od najznačajnijih turnira tog uzrasta u Europi.

U konkurenciji juniora turnir je zasluženo osvojio prvi nositelj Sanin Zukić iz BiH koji je prikazao odličnu igru tijekom cijelog turnira. U finalnom susretu zasluženo je slavio protiv drugog nositelja, Slovenca Svena Laha rezultatom 63 61. I u konkurenciji juniorki pobjednički pehar pripao je predstavnici BiH. U finalnom susretu Nefisa Berberović bila je više nego uvjerljiva protiv Hrvatice Karle Kilić i slavila rezultatom 61 64.

Karlo Divković i Matija Selak iz Hrvatske osvojili su turnir u konkurenciji juniora, dok su Australka Stephani Belovuković i Ruskinja Daria Solovyeva slavile u konkurenciji juniorki. Od domaćih predstavnika najbolji rezultat ostvarila je Leonarda Horvat plasmanom u drugo kolo glavnog turnira gdje je zaustavljena od Slovakinje Senkarove 64 62.

Turnir je i ove godine pobudio veliki interes igrača, uzvanika, novinara i publike. Uz gospodarske učinke turnir je odlična prigoda za promociju grada Čakovca, Međimurja i Hrvatske. No njegov je najveći značaj  u tome da daje priliku mladim igračima, posebno hrvatskim, za odigravanje kvalitetnih susreta i sakupljanje međunarodnih bodova. Uz tradicionalno odličnu organizaciju turnira treba istaknuti veliki interes medija od lokalnih do nacionalnih.

REZULTATI

Četvrtfinale juniori: Zukic (BIH) – Schranz (Aut)61 63, Divković (Hrv) – Varga (Hrv) 61 60, Chepelev (Rus) – Kozielski (Polj) 63 75, Lah (Slo) – Szappanos (Mađ) 62 61
polufinale juniori: Zukić – Divković 16 61 76, Lah – Chepelev 75 57 64
finale juniori: Zukic (BIH) –  Lah (Slo) – Szappanos (Mađ) 63 64

Četvrtfinale juniorke: Prosenjak (Slo) – Pupić (Hrv) 75 36 62, Berberović (BIH) – Senkarova (Svk) 64 63, Kilić (Hrv) – Bojović (Srb) 36 76 64, Radišić (BIH) – Šunjić (Hrv) 62 63
polufinale juniorke: Berberović – Prosenjak 63 62, Kilić – Radišić 62 62
finale juniorke: Berberović (BiH) – Kilić (Hrv) 61 64

Parovi juniori: Selak / Divković (oba Hrv) – Kozielski (Polj) / Zukic (BiH) 76 63
Parovi juniorke: Belovuković (Aus) / Solovyeva (Rus) – Kolar / Prosenjak (obje Slo) 64 64

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije