BK Mura Avantura ekipno najbolji u Samoboru

Biciklistički klub Mura Avantura po prvi puta u povijesti odnio ekipnu pobjedu na utrci Kupa Hrvatske. Bilo je to na 21. XCO utrci u Samoboru u Hrvatskoj koja je održana u nedjelju 15. lipnja, a bodovala se za hrvatski, slovenski te svjetski kup međunarodne kategorije UCI C1.  Od svih 10 utrka za kup Hrvatske  upravo utrka u Samoboru se  smatra kao najteže, najljepše i najprestižnije  XCO natjecanje u Hrvatskoj ali i široj okolici. Organizator BBK ŠIŠMIŠ dobitnik je godišnje nagrade HBS-a  za najbolje organiziranu utrku u 2013. godini.

Trener biciklističkog kluba Branimir Štimec, prof.  potajno se nadao da može ponoviti prošlogodišnji uspjeh kada je u ukupnom poretku osvojeno treće mjesto. Prošlogodišnji uspjeh nadmašen je zahvaljujući izvrsnoj vožnji polaznika iz Škole biciklizma Mure Avanture.

Matija Trstenjak na startu

Matija Trstenjak u kategoriji U13 zauzeo je 1. mjesto u konkurenciji hrvatskih vozača, dok je ukupno bio 7. Timotej Kocen bio je apsolutno najbolji u kategoriji U14 te je pobijedio u međunarodnoj, ali i domaćoj konkurenciji.

Timotej Kocen na najvišem postolju

Stjepan Hunjak je u istoj kategoriji do 14 godina za Kup Hrvatske zauzeo odlično 3. mjesto odnosno u ukupnom poretku bio je četvrtoplasiran. Antonio Mišić u jakoj međunarodnoj konkurenciji kadeta bio je ukupno 13. ali je u Kupu Hrvatske osvojio 6. mjesto.

Također odličan nastup odradila je Ida Trstenjak koja je u kategoriji djevojčica U14 godina zauzela ukupno 5. mjesto. Osim uspjeha najmlađih, doprinos ostvarivanju ukupne ekipne pobjede dao je Ivan Ružman koji je pobijedio u kategoriji sport Kupa Hrvatske, dok je u međunarodnoj konkurenciji utrku završio na drugom mjestu. Bila je to Ivanova prva ovogodišnja pobjeda u Kupu Hrvatske.

Drugo mjesto za Ivana Ružmana

Od članova Mura Avanture u Samoboru je nastupio i Alen Novak koji je na kraju zauzeo 20. mjesto ukupno i 9. mjesto u Kupu, kategorije sport.

Kada su se svi bodovi zbrojili BK Mura Avantura je ekipno zauzela pobjedničko mjesto na najprestižnijoj utrci u Hrvatskoj ispred BGK Tuškanac iz Zagreba te BBK Orlov Krug iz Vodica. Ovi pobjednički rezultati plod su sustavnog i kvalitetnog rada s djecom koja su svoje prve biciklističke korake napravila upravo na biciklističkom kampu prije tri godine.

Trener Branko Štimec na pobjedničkom postolju

Ovogodišnji, četvrti po redu Dječji ljetni biciklistički kamp započinje 30. lipnja i traje do 11. srpnja na terenima Toplica Sveti Martin. Ovim putem pozivaju svu djecu koja se žele upoznati s biciklizmom, naučiti voziti bicikl, upoznati nove prijatelje te se nakon kampa pridružiti natjecateljskom timu da se prijave na bk-muraavantura.com.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije