Na Gimnastičkoj zvjezdici 300 malih sportaša

U prepunoj gimnastičkoj dvorani Nacionalnog-gimnastičkog centra Aton u Nedelišću 07. lipnja održano je Prvenstvo Međimurja u sportskoj gimnastici pod nazivom “Gimnastička zvjezdica”. Organizator i domaćin natjecanju, bio je Gimnastički klub Marijan Zadravec Macan. 

Sudjelovali su mališani iz dječjeg vrtića te školarci  uzrasta od 1. do 8. razreda. Predškolci su odmjerili  vještine u sedam disciplina, a školarci u devet. Nadmetanje za djecu 2010. godište pa do polaska u školu  sastojalo se od koluta naprijed i nazad, mosta i špage, sprinta na 20 metara, skoka u dalj s mjesta, penjanja na švedske ljestve, naskoka na povišenje, pretklona raznožnog, te prehodavanja grede sa saskokom.

Poredak u konkurenciji djevojčica 2010. godište: Tia Fišter Orel (1. mjesto), Maja Kolenko (2. mjesto), Lea Branilović (3. mjesto).
Kod djevojčica 2009. godišta je slijedeći: Tena Župančić (1. mjesto), Roma Zoe Lewis (2. mjesto), Ivona Košir (3. mjesto).
Djevojčice 2008. godište ostvarile su slijedeći poredak: Zala Angel (1. mjesto), Tara Marciuš (2. mjesto), Nika Kernjak( 3. mjesto).
Djevojčice 2007. godište: Rea Lehkec (1. mjesto), Lea Hren (2. mjesto), Monika Dovečer (3. mjesto).
Dječaci 2010. godište ostvarili su slijedeće rezultate: Martin Golub (1. mjesto), Max Varga (2. mjesto) te Bruno Novak ( 3. mjesto).
Dječaci 2009. godište: Jakov Rušnjak (1. mjesto), Vinko Turk (2. mjesto) te Loren Janković Crnčec ( 3. mjesto).
Dječaci 2008. godište imaju slijedeći poredak: Filip Sinković (1. mjesto), Mario Beliga (2. mjesto) i Jan Rendić (3. mjesto).
Dječaci 2007. godište: Fran Hutinec (1. mjesto), Ivan Kregar (2. mjesto) i Matej Zečar (3. mjesto).

Poredak osnovnoškolaca

Osnovci su se mjerili ovisno o dobi djece u sprintu na 20 metara, mostu, špagi, kolutu naprijed/nazad, zvijezdi , penjanju na uže, skoku u dalj s mjesta, pretklonu raznožnom, grčenim uznosima, izdržaju u visu, naskocima na povišenje te različitim skokovima na trampolinu.

Djevojčice koje polaze 1. razred osnovne škole ostvarile su slijedeći poredak: Luna Sakač (1. mjesto), Lorena Lukman (2. mjesto) i Barbara Zelić (3. mjesto).
Djevojčice 2. razred: Sara Barić (1. mjesto), Ana Kocijan (2. mjesto) i Lara Ferenčević (3. mjesto).
Djevojčice 3. razred: Glorija Hatlek (1. mjesto), Elena Dodlek (2. mjesto) te Marija Elena Hodić (3. mjesto).
Djevojčice 4. razred: Ines Lesjak (1. mjesto), Anja Šmitran (2. mjesto) te Lara Zorčec (3. mjesto).
Djevojčice u konkurenciji 5. do 8. razreda: Samanta Mijić (1. mjesto), Tamara Tomašek (2. mjesto), Magdalena Strnišćak (3. mjesto).
Dječaci polaznici 1. razreda: Vito Vukoja (1.), Emanuel Hodić (2.) i Ivan-Lukas Fric (3.).
Dječaci polaznici 2. razreda: Paolo Žignić (1.), Ervin Mesarić (2.) te Martin Debelec (3.).
Dječaci polaznici 3.  razreda: sam u konkurenciji Roko Sarić (1.)
Dječaci polaznici 4. razreda: sam u konkurenciji Noa Oreški (1.)
Dječaci 5. do 8. razred: sam u konkurenciji  Matija Bedić (1.)

U zasebnoj kategoriji natjecala su se i djeca predškolske dobi koja su u početnoj selekcijskoj grupi sportske gimnastike a odmjerili su vještine u osam disciplina.

Poredak djevojčica predškolske dobi: Laura Filipić (1. mjesto), Mirta Sabo (2. mjesto) i Katarina Kostel (3. mjesto).
Dječaci predškolske dobi: Saša Mezga (1. mjesto), Otto Novak (2. mjesto) i Dominik Vidović (3. mjesto).

Nakon samog natjecanja,  od onih najmlađih, starih 1,5 godina do onih najstarijih osnovnoškolaca pristupili smo završnoj svečanoj podjeli plaketa i diploma. Polaznici Univerzalne sportske škole koji završavaju 4. razred osnovne škole, pristupili su polaganju male sportske mature koja se sastoji od 48 elemenata iz različitih sportova. Polaznici, njih četvero koji su uspješno položili sportsku maturu – stekli su titulu “Mali sportaš” te su prema rezultatima testiranja i samim afinitetima djece usmjereni u specijalizirane sportove. Tom prilikom, Laura Žižek, Lara Zorčec, Iris Škvorc i Noa Oreški obučeni u halje i toge, s ponosom su primili prigodne plakete i diplome.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije