Fešta Međimurca već ovog vikenda?

Ovog vikenda je na rasporedu 26. kolo u prvoj i dvije druge međimurske nogometne lige. U svim ligama do kraja je preostalo još pet prvenstvenih kola. Kako prvenstvo ide kraju s vremena na vrijeme u oči padaju neki “čudni i zanimljivi” rezultati, ali nećemo se baviti ima li puštanja i tko kome, zašto i za koliko “pogoduje”, već nam je namjera vidjeti tko su najveći kandidati za naslove prvaka.

U 1. ŽNL Čukovec ima 56 bodova, a drugoplasirana Mladost Palinovec 51 bod. Kako su Palinovčani jučer izborili finale kupa teško će im u narednih mjesec dana biti voziti na dva kolosijeka i ovdje je Čukovec glavni favorit za osvajanje titule.

U 2. ŽNL zapad vrlo lako bi se moglo dogoditi da već ovog vikenda imamo jednog slavljenika. Lider Međimurec ima 65 bodova, a drugoplasirana Sloboda Mihovljan 54. U nedjelju Međimurec dočekuje fenjeraša Zebanca i tu domaćini sigurno računaju na tri boda. Prvi pratitelj Sloboda ima vrlo teško gostovanje kod trećeplasiranog Jedinstva u Novom Selu na Dravi. Dogodi li se varijanta da Međimurec pobijedi, a Sloboda izgubi, tada će razlika četiri kola prije kraja biti nedostižnih 14 bodova i Međimurec može feštati (možda) već ovog vikenda.

Na istoku se borba za naslov tek zahuktava. Nakon neočekivanog posrtaja Kraljevčana u prošlom kolu kod ČSK-a u Čehovcu 2:1 i minimalne domaće pobjede Trnave razlika je sada samo dva boda. Kraljevčan ima 56 bodova, a Trnava 54. Ovo kolo bit će jako zanimljivo jer Trnava u subotu ima teško gostovanje kod Hodošana, a Kraljevčan se mora brzo vratiti na pobjedničke staze, a to im neće biti lako protiv trećeplasiranog Poleta iz Pribislavca. Nakon ovog kola u 27. kolu je na redu veliki derbi Trnave i Kraljevčana.

Neizvjesnosti ne nedostaje ni u trećim županijskim ligama. Na zapadu smo proteklog vikenda imali derbi vodećih Sloge iz Štrigove i Donjeg Koncovčaka koji je završio 1:1 pa Slogaši s 44 boda imaju i dalje dva boda više od svojih pratitelja. Nije daleko ni Pobjeda s 40 bodova koja željno iščekuje eventualni kiks vodećeg dvojca.

U istočnoj skupini treće lige Budućnost Miklavec ima 36 bodova, Otok 32 i Draškovec 31 sa susretom manje od vodećeg dvojca. Odgovore na neka pitanja oko naslova prvaka dobit ćemo već ovog vikenda kada se u Miklavcu sastaju Budućnost i Draškovec. U slučaju pobjede domaćina tada su na korak do naslova prvaka, a pobjede li gosti tada ćemo do posljednjeg kola imati mrtvu utrku za naslov prvaka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije