Polet uzvraća Rudaru za jesenski poraz?

U 21. kolu 3. HNL sjever danas od 16:00 sati susjedski derbi igraju Polet Sveti Martin na Muri i Rudar Mursko Središće. Toplo i lagano kišovito vrijeme vani pružit će igračima maksimalne uvjete za dobru utakmicu, a sigurni smo da nekoliko stotina navijača i s jedne i s druge strane neće izostati pa očekujemo pravi nogometni susjedski derbi.

U jesenskom dijelu prvenstva Rudar je bio bolji 3:1, a delegat je naveo da je susret pratilo 700 gledatelja. Za Rudar su strijelci bili Dario Šoltić (’10), Boris Vurušić (’26) i Marko Šoltić (’58), a strijelac za Polet je bio Matija Horvat (’38).

Polet je na tablici trenutno 10. s 27 bodova, dok je Rudar 12. s 20 bodova. U pet dosadašnjih proljetnih kola Polet na čelu s trenerom Draženom Škvorcom ima tri gostujuće pobjede (Slatina 1:2, Čakovec 0:14, Mladost Prelog 1:2) i oba domaća poraza (Nedelišće 0:1, Varaždin 0:3) i sigurno će danas ima dvostruki veliki motiv: zabilježiti napokon domaću pobjedu pred svojom publikom i pobijediti u susjedskom derbiju. Polet u dosadašnjih 180 domaćin minuta u Svetom Martinu na Muri još nije zabio ni gol.

S druge strane Rudar je u proljetni dio prvenstva krenuo s jednom gostujućom pobjedom (Graničar 1:0) i četiri poraza protiv ekipa s vrha tablice (Podravina 2:4, Međimurje 0:3, Croatia 0:4 i Koprivnica 1:3). Lapornike neće voditi trener Josip Filipan koji je kažnjen zbog isključenja na susretu s Koprivnicom, već će na klupi biti Smiljan Liklin.

U ovom susretu favorita nema, nadamo se dobroj nogometnoj utakmici, fair – playu s obje strane, sudačkoj trojki na razini, popunjenom gledalištu i neka pobijedi – bolji.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije