Zvonko Bratuša: “Stabilizirali smo NK Čakovec”

Puno priče posljednjih tjedana vezano je uz Nogometni klub Čakovec. Neke susrete nisu odigrali do kraja, neke su igrali s premalim brojem igrača, neke su odigrali primivši dvoznamenkasti broj golova. Nismo ih štedjeli ni mi previše na portalu prozivajući ih da sramote ime grada svojim nastupima. Svoju stranu priče danas nam je ispričao Zvonko Bratuša uvjeravajući nas da su pred Čakovčanima optimističniji dani.

eMedjimurje: Čakovec je danas poražen od Bjelovara 1:6, drugo poluvrijeme je završilo 1:2 što je dobar rezultat za vašu ekipu koju ste posložili od na brzinu sakupljenih igrača.

Bratuša: Vidljiv je rad i pomak prema naprijed. Žao mi je što nemamo golmana jer od ovih danas šest primljenih golova četiri možemo pripisati njemu. Čovjek nije golman pa je normalno da radi greške. Vjerujem da će iduća utakmica biti još bolja i da se polako stabiliziramo na terenu.

eMedjimurje: Imate problema s brojem igrača na utakmicama, kakvo je stanje sada u igračkom kadru?

Bratuša: Mi sad imamo 15 igrača na koje možemo računati. Na žalost samo su dva iz Čakovca, a svi ostali su iz Zagreba. Računamo na njih i vjerujemo da ćemo s njima završiti ovu sezonu na način da ne ispadnemo u najnižu ligu.

eMedjimurje: Što vama i gospodinu Josipu Zibljskome sve ovo treba u NK Čakovec?

Bratuša: Osjećam se kao vatrogasac. U ovom sam klubu od 1991. godine imao sve funkcije: dopredsjednik, predsjednik, direktor u prvoj ligi, trener u drugoj i trećoj ligi. Žao mi je da najstariji klub Međimurja jednostavno nestane. To su stvarali naši djedovi i ovog momenta sam tu da spasim situaciju i da omogućimo da sutra djeca nastave igrati.

eMedjimurje.hr: Dugovi kluba više ne postoje, spominje se i novi sponzor, o čemu se točno radi?

Bratuša: Kroz apsolutnu zastaru 99% dugova je riješeno. Nemamo dugova. Ali imamo dosta potraživanja. Po ovim papirima koje sam vidio od NK Varaždina – Varteksa potražujemo nekih 150 000 kn, a ima slučajeva da su si ljudi uzimali privatne pozajmice od transfera igrača. Od gospodina Jurasa još je otvoreno potraživanje od nekih 250 do 300 tisuća kuna tako da mislim da klub ima budućnost. Njemačka tvrtka koja se bavi zbrinjavanjem komunalnih i drugih otpada, u Hrvatskoj je prisutna dvije godine. Imao u Međimurju sklopljene ugovore s tvrtkom Elcos investicije pet milijuna eura i ljude smo nagovorili da pomognu da se klub ne ugasi. Oni će ući u klub s 20 000 eura koliko je dovoljno za stabiliziranje kluba.

eMedjimurje: Kakav je plan do kraja prvenstva?

Bratuša: Mi ćemo odigrati do kraja što je najbolje moguće. Cilj nam je međužupanijska liga, tu se moramo stabilizirati i opet postaviti nogometnu školu na noge jer iz ovog je kluba poteklo jako puno dobrih igrača, a vidite ova naša zajednička škola nama nije dala zadnjih pet godina jednog igrača.

eMedjimurje: Kad već spominjete Nogometnu školu Međimurje Čakovec, kakav je odnos s njom?

Bratuša: Situacija je takva da na ovom stadionu nogometnu školu nitko ne kontrolira. Oni rade što hoće. Mi ne znamo u biti što se događa u školi, a imali smo zajedničku školu. Tu još moram dodati da je NK Čakovec koji je tradicionalna klub na ovom stadionu ostao na jednoj jedinoj prostoriji, sve druge prostorije nam je grad Čakovec uzeo i dao NK Međimurju i nogometnoj školi. Mislim da moramo stvoriti vlastitu nogometnu školu jer ovo ne vodi ničemu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije