Badmintonaši održali godišnju skupštinu

U prostorijama dvorane ETŠ-a u Čakovcu održana je 22. godišnja skupština Badmintonskog kluba Međimurje na kojoj su na dnevnom redu bili izvještaji o radu i financijski izvještaji za 2013. godinu, financijski i plan rada za 2014. godinu te dodjela godišnjih nagrada za 2013. godinu. Izvještaj o radu te financijski izvještaj za prošlu godinu podnijeli su predsjednik Danijel Zadravec i tajnik Tomislav Grubić u pisanom obliku, a tajnik Tomislav Grubić je u usmenom kratkom izlaganju iznio najznačajnije.

Protekla  godina bila je uspješna u sportskom, organizacijskom  i financijskom dijelu. Na pojedinačnim PH 2013 ekipe su osvojile ukupno 23 medalja (4 zlata – Borna Vadlja pojedinačno i par u13, Ela Trstenjak  ženski par u15 i Danijel Zadravec veterani +35 muški par, 3 srebrne – Luka Grubić muški par u13, Ela Trstenjak pojedinačno u15 i Višnja Matotek veteranke +35 pojedinačno  i 16 brončanih).

U Hrvatskom kupu 2012./13. ostvareni su odlični  rezultati svih ekipa: ekipa limača u-11 3. mjesto brončana medalja, ekipa mlađih kadeta u-13  3. mjesto i brončana medalja, ekipa kadeta u-15 2. mjesto i srebrna  medalja,  ekipa mlađih juniora u-17 4. mjesto, veterani ekipa +35 1. mjesto i zlatna medalja i ekipa +45 3. mjesto i brončana medalja te ekipa seniora  2. mjesto i srebrna medalja. U pojedinačnom poretku HK-a 2012/13 osvojeno je 14 medalja.

Na Ekipnom kadetskom prvenstvu Hrvatske ekipa kadeta osvojila je 2. mjesto i srebrnu medalju (Filip Bel, Lino Zadravec, Luka Grubić, Ela Trstenjak, Barbara Kancijan i Laura Horvat). Seniorske ekipe su osvojili 3 medalje i to: seniori zlato (Luka Vlahek, Matija Hranilović i Petar Žinić) i naslov državnih prvaka i brončanu (Danijel Zadravec, Nikola Šoštarić i Viktor Ružić) te brončanu medalju seniorke (Jelena Novak, Lucija Zadravec i Ela Trstenjak). Na Međunarodnim turnirima osvojeno je ukupno 15 medalja.

Za reprezentaciju Hrvatske nastupili su: za seniore Luka Vlahek i Matija Hranilović,  za juniorsku u-19 reprezentaciju Viktor Ružić, Jelena Novak i Lucija Zadravec, za mlađe juniorsku u-17 Filip Bel i Ela Trstenjak,  za mlađe  kadetsku u-13 Borna Vadlja, Laura Horvat, Luka Grubić i Katja Siročić, za kadetsku u-15 Filip Bel, Lino Zadravec, Sebastian Krznarić, Luka Grubić, Dorian Cvijanović, Katja Siročić i Ela Trstenjak te ekipu limača u-11 Borna Vadlja, Luka Črep i Ivan Grubić.

Seniorska muška ekipa je u izboru za sportaša Grada Čakovca 2013.  proglašena za najbolju momčad. Klub je dobitnik i najviše  godišnje nagrade županijske sportske zajednice Franjo Punčec. Priznanja za darovite sportaše od Grada Čakovca i županijske sportske zajednice dobili su Lino Zadravec, Luka Grubić i Ela Trstenjak.

Klub je uspješno organizirao 7 turnira hrvatskog kupa, prvenstva Hrvatske 2013. za seniore i veterane,  regionalni turnir za seniore, turnire Međimurske badmintonske lige, 12. Školsko prvenstvo Međimurja te tradicionalni 5. međunarodni turnir za mlade. Također je organizirana proslavu  20. godina uspješnog rada u sklopu organizacije prvenstva Hrvatske u Atonu gdje su dodijeljene nagrade sa svečanošću i domjenkom. Klub je bio i domaćin godišnje skupštine saveza  Održana je redovita 7. izborna skupština gdje izabrano novo – staro rukovodstvo.

U financijskom dijelu postignut je rast prihoda koji su bili 36,57% više od planiranog, a rashodi su također rasli i bili su 43,63% više od planiranih.  Klub nema nikakvih financijskih dugovanja. U  prihodima klub sudjeluje sa 72% vlastitih  prihoda, a 28% su donacije iz proračuna županijske sportske zajednice, Zajednice sportskih udruga Čakovca i Grada Čakovca ).   

Godišnje nagrade kluba za 2013. uručili su predsjednik i tajnik kluba, a dobitnici su: igračima Matiji Hraniloviću, Luki Vlaheku, Petru Žiniću, Danijelu Zadravcu, Nikoli Šoštariću, Viktoru Ružiću, Jeleni Novak, Luciji Zadravec, Eli Trstenjak, Linu Zadravcu, Filipu Belu, Barbari Kancijan, Luki Grubiću, Lauri Horvat, Katji Siročić, Borni Vadlji, Ivanu Grubiću, Luki Črepu,  Damiru Markušu, Višnji Matotek, Nini Šoštarić i Danijeli Turk za postignute igračke rezultate. Upravi i treneru: Tomislavu Grubiću i Filipu Vadlji, ustanovama: SGC Aton Nedelišće, ZŠU Grada Čakovca, Grad Čakovec i ZŠUISMŽ te sponzorima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije